Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Större intresse för hemmiljön ger ökad efterfrågan på robotgräsklippare

Husqvarna robotgräsklippare vinner ofta bäst-i-test och är marknadens mest versatila automatiska gräsklippare. Tack vare en stark utvecklingsavdelning och ny teknik kan Husqvarna lösa de flesta problem som till exempel kuperade och sluttande tomter. Höglandets automatiska gräsklippare är återförsäljare av Husqvarnas robotgräsklippare.

Som återförsäljare är Höglandets automatiska gräsklippare, HAG, en komplett partner för kunder i hela Jönköpingsregionen samt nu även i Båstad. Förutom att tillhandahålla Husqvarnas hela sortiment av robotgräsklippare erbjuder HAG ett helhetsåtagande där besiktning av kundens tomt före val av gräsklippare ingår kostnadsfritt, installation samt efterservice omfattande allt som kunden kan tänkas behöva för att få ut mesta möjliga ur sin investering i en ny robotgräsklippare.

Fler bryr sig om sin gräsmatta

HAG åtar sig att efter varje unik kunds förutsättningar erbjuda en robotgräsklippare som är optimal för just den kundens tomt. Husqvarnas sortiment är marknadens bredaste och de flesta tomter kan förbättras med hjälp av rätt robotgräsklippare. Dessutom frigörs tid som kunden kan lägga på roligare saker än att just klippa gräset.

De senaste två åren har varit de bästa för HAG hittills. Det är dels tack vare Husqvarnas teknikutveckling och breda sortiment, men även tack vare gemene mans ökade intresse för att utveckla sin hemmiljö. I samband med pandemin har många arbetat hemifrån och då också insett behovet med att rusta upp hemmet.

– Att hålla efter gräsmattan betyder mer än vad man kan tro – ofta är det förknippat med stress och ångest för att man inte hinner klippa gräset. Med en robotgräsklippare slipper man det problemet, samt många andra såsom det utbredda problemet med mördarsniglar till exempel, säger Patrick Pettersson, grundare och ägare av HAG.

Det finns en studie från Danmark som visar att tomter som klipps av robotgräsklippare har färre mördarsniglar än motsvarande tomter som klipps manuellt.

Var med från början

Patrick Pettersson var med från början och arbetade på Husqvarnas utvecklingsavdelning under tio års tid innan han beslutade sig för att ta steget och starta eget. Han var en av de första ingenjörerna på Husqvarna, som idag har en teknikutvecklingsavdelning med omkring 200 anställda. Det visar hur stark utvecklingen inom området är.

– Eftersom jag var med och utvecklade produkten så vet jag vad det är jag säljer. Husqvarnas robotgräsklippare är världsledande. På HAG har vi ett brett och flexibelt erbjudande, vi installerar nästan alla robotgräsklippare vi säljer och vi reparerar och servar dem i egen verkstad, berättar Patrick, som blev Årets företagare i Aneby 2020.

Under 2021 har HAG utökat upptagningsområdet för att även omfatta Båstad, där en av företagets installatörer är bosatt. Förhoppningen är att under 2022 kunna rekrytera minst en till installatör på annan ort och fortsätta bredda verksamheten den vägen.