Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Upplev spjutspetsteknologi inom automation, produktion- och lagersystem

På småländska höglandet finns en lång tradition av att utveckla och producera saker för en global marknad. Det är inte förvånande att småländska företag ofta hamnar i topp när det gäller investeringar som ger en mer lönsam, hållbar och effektiv produktion. Regionens mest automatiserade och uppdaterade processindustri ligger i Aneby.

I Aneby finns regionens mest automatiserade och uppdaterade processindustri

Attends Healthcare är sedan länge Anebys största privata arbetsgivare med över 300 anställda. Fabriken är dessutom mycket välinvesterad och rustad med spjutspetsteknologi inom automation, produktion- och lagersystem. Det är en spännande och attraktiv arbetsplats där monotona moment sköts av maskiner och där människor får jobba med intressanta projekt i en högteknologisk och utvecklande miljö.

– Inom vår bransch är vi bland de mest moderna tillverkarna med en anläggning i toppklass. Det är en attraktiv arbetsplats för ingenjörer och andra med teknisk bakgrund. Det är inte bara en välinvesterad fabrik, vi har även en växande utvecklingsavdelning här med mycket avancerade jobb, säger Stefan Hagström, HR-chef på Attends Healthcare med europeiskt perspektiv.

Var med och gör skillnad

Attends utvecklar och tillverkar hygienprodukter för att fler ska kunna leva ett aktivt liv utan begränsningar. Det breda sortimentet av högteknologiska inkontinensskydd för både män och kvinnor utvecklas ständigt, och den främsta ledstjärnan är ökad livskvalitet. För den som vill vara med och göra skillnad och skapa ökad livskvalitet för fler människor världen över är Attends definitivt ett attraktivt alternativ.

– Det vi tillverkar är medicintekniska produkter med mycket höga krav vad gäller tillverkningprocesser, tester och spårbarhet inom alla materialområden.  Våra kunder är framför allt kommuner, regioner och privata vårdgivare i Norden. Det vi levererar är svenskutvecklade och svensktillverkade produkter av absolut högsta kvalitet, dessutom erbjuder vi ett flertal viktiga mervärden som hög leveranssäkerhet och ett personligt arbetssätt, säger Sabine Rosenblad, försäljningschef på Attends i Sverige.

Behöver attrahera nya medarbetare

Rekrytering och kompetensutveckling är bland det viktigaste för Attends nu och framöver. Inom företaget finns många olika yrkeskategorier och utbildningsnivåer. Oavsett vad man arbetar med inom Attends så kan man vara säker på att bidra till starka sociala värden och en utveckling som gör skillnad.

– Vi söker 7 – 8 nya medarbetare till fabriken i närtid, och inom ett antal områden som marknad, produktionsledning och utveckling. Dessutom har vi utöver det påbörjat ett långsiktigt arbete där vi ska fylla på med kompetens kontinuerligt. Vi har en låg personalomsättning men samtidigt en stark tillväxtambition – vi behöver attrahera nya medarbetare nu och framöver, säger Mattias Wilner, vd för Attends Healthcare i Aneby.

Ägarkoncernen Attindas Personal Care satsar mycket på fabriken i Aneby, som redan idag är en av Europas mest moderna för tillverkning av hygienprodukter. För att nå ut till en ännu större målgrupp effektiviseras verksamheten för att kunna producera mer på kortare tid, men givetvis med bibehållen kvalitet och prestanda. Det tack vare teknikinvesteringar som placerar Attends fabrik i Aneby bland världens främsta i sitt slag.