Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Grand Arctic Resort ska spegla Överkalix varumärke

Nyöppnade Grand Arctic Resort hälsar besökare från när och fjärran välkomna till en arktisk helhetsupplevelse med guldkant. Detta är en av de största händelserna i Överkalix på länge och en satsning som man från kommunens sida hoppas väldigt mycket på.

Norrsken över Grand Arctic Resort och Kalixälven.

Grand Arctic Resort är en av fem anläggningar som Explore the North driver i Norrbotten. Hjärtat i verksamheten är de hundratals draghundar som ägarna Sara och Johan Väisänen integrerat som ett naturligt inslag i vistelsen på alla anläggningarna.

– Våra gäster får uppleva en riktig arktisk vinter med hundspann, skoterkörning, norrsken, renar och samisk kultur, bland annat. Här finns det något för alla och vi riktar oss till en bred målgrupp – alla som vill ta del av vår vackra natur och de upplevelser som kan kopplas till den är välkomna, säger Sofi Holmgren, hotellchef på Grand Arctic Resort.

Unika mervärden

Hundspannsaktiviteter finns alltid med på schemat och det skapar unika mervärden på Grand Arctic Resort likväl som på systeranläggningarna. Grand Arctic Resort består av hotell, camping och en prästgård med anor från 1700-talet. Med generösa ytor, många bäddar och stora konferenslokaler kan man ordna det mesta.

– Vi är stolta över att vara en komplett året-runt-anläggning med spännande aktiviteter under alla årstider. Allt bygger på naturen som förser oss med fantastiska möjligheter att paketera unika upplevelser under hela året, och det är en enormt hög kvalitet på det vi levererar, menar Sofi Holmgren.

Stärker Överkalix varumärke

Kommunen och invånarna har väntat på att något stort ska hända som drar blickarna till Överkalix. Det har nu skett i samband med att Grand Arctic Resort slagit upp portarna igen.

Anläggningen lockar besökare från såväl Överkalix och Norrbotten som internationellt. Lokalborna kan äta lunch och gå på dagspa, och långväga gäster kan få uppleva det magiska med arktiska årstider, mat, aktiviteter, kultur och inte minst naturen.

Grand Arctic Resort spelar en nyckelroll i kommunens marknadsföring av Överkalix som besöksmål och varumärke.