Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Holmgrens anställer gärna yngre förmågor

Holmgrens truck & motor (HTM) i Gällivare anställer gärna yngre förmågor som vill utvecklas och växa i sina roller tillsammans med företaget. På HTM måste man vara lite av en multikonstnär då företaget har ett brett engagemang vad gäller reparation och anpassning av tunga fordon och entreprenadmaskiner.

HTM reparerar, bygger om, restaurerar och servar tunga fordon och maskiner för gruvdrift.

Det finns sannolikt inget annat företag i norra Sverige som kan erbjuda en lika omfattande palett av tjänster inom fordons- och maskinkomponentreparationer som HTM. Styrkan är bredden, och bredden bygger i sin tur på kunskap hos företagets anställda.

– Det är våra medarbetare som är företagets största och viktigaste resurs. Vi letar hela tiden efter potentiella nya medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss, som gärna ser möjligheter i utmaningar och som har god förmåga att lösa problem, säger Holmgrens truck & motors vd Malin Paulusson.

Allt inom gruvan

HTM reparerar, bygger om, restaurerar och servar tunga fordon och maskiner för gruvdrift. Alla typer av maskiner som används i gruvan, även gaffeltruckar, traktorer och liknande, servas och repareras i HTMs verkstad i Gällivare.

Även fordon som används inom andra entreprenadområden är av intresse, men oftast tar gruvnäringen upp den mesta tiden. Inom HTM finns specialistkompetens inom allt som har med entreprenad- och specialfordon att göra, men personalstyrkan behöver växa.

– Vi skulle kunna anställa ett par nya medarbetare redan idag om kompetensen hade funnits att få tag på. Det finns oerhört mycket uppdrag bara här i Gällivare, vi behöver inte ens leta oss utanför regionen, men att hitta kompetens är däremot en stor utmaning, säger Malin Paulusson.

Bygger starka team

På HTM ser man till att bygga starka och multidisciplinära team för att på bästa sätt kunna lösa kundernas problem.

– Utöver kompetensen så ser vi även mycket till personliga egenskaper och intresse för teknik över lag. Allt går att utveckla och förbättra om intresse finns. Vi jobbar även mycket med det psykosociala och att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats som man längtar till. Det är attraktivt både för befintliga och nya medarbetare, menar Malin Paulusson.

HTM befinner sig i stark tillväxt och är just nu på jakt efter ett flertal lastbilsmekaniker, bland annat. Ett antal investeringar är på gång men först måste kompetensen tryggas. Mot bakgrund av att Gällivare har lägst arbetslöshet i Sverige räknar man på HTM med en stor utmaning.

– Drivet finns, likaså uppdragen, men nu gäller det att vi snabbt kan hitta rätt kompetens, bekräftar Malin Paulusson.