Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Hyreslandslaget hoppas på projekt i anslutning till SM-veckan

Det är många som vill vara med och bygga upp logistik och infrastruktur kring sportevenemanget och folkfesten i samband med SM-veckan i Piteå 2022. HLL Hyreslandslaget är gärna med och levererar allt som behövs för att säkerställa att evenemanget blir i världsklass.

Peter Häggström, platschef på Hyreslandslagets depå i Piteå.

Mellan den 23 – 28 mars 2022 anordnas SM-veckan vinter i Piteå. Det är hög tid att planera logistiken kring hela arrangemanget, där Piteå som värdkommun förväntas ha resurser för att välkomna flera tusentals besökare dagligen under SM-veckan. Det är i skrivande stund fortfarande mycket som behöver planeras och många pusselbitar som ska falla på plats för att Piteå ska kunna stoltsera med ett idrottsevenemang i topp.

Erfaren leverantör av komplett uthyrning

Hyreslandslaget har tack vare sina flexibla uthyrningstjänster och breda maskinpark redan varit med och levererat i flera av Norrbottens och Västerbottens största byggprojekt. Att få leverera till bygget av tävlingsarenor och relaterad infrastruktur blir ytterligare en fjäder i hatten.

– Det är klart att ett projekt som SM-veckan är attraktivt för oss som har hjärtat av vår verksamhet just i Piteå. Vi har de resurser och den tillförlitlighet som krävs för den här typen av dynamiska projekt. Vi är flexibla och kan ställa om snabbt och det är något jag personligen tror att man uppskattar som beställare idag, säger Peter Häggström, platschef på Hyreslandslagets depå i Piteå.

Flexibla uthyrningstjänster, toppmodern och bred maskinpark, välservad utrustning – Hyreslandslaget har allt som behövs för stora som små bygg- och anläggningsprojekt. I maskinparken finns i stort sett all typ av utrustning som används inom mark- och anläggningsarbeten samt inom bygg- och renovering. Det rör sig om allt från handhållna maskiner som skruvdragare och borrar till stora bomliftar, samt även fullutrustade bodar för utrustning, lager och personal.

– Den främsta styrkan i vår verksamhet är att vi är flexibla och att vi kan leverera i princip allt man kan tänkas behöva på en modern byggarbetsplats, även vid större byggnationer, fortsätter Peter Häggström. Vi är vana vid att leverera välservad utrustning till de aktörer som driver de största projekten i regionen, det är det vi bygger vårt varumärke på och här vi ser framtiden också.

Behöver expandera

I Sveriges två nordligaste län planeras investeringar på sammantaget cirka 1100 miljarder kronor. Mot den bakgrunden kommer HLL Hyreslandslaget med största sannolikhet att behöva expandera inom kort.

En av de största utmaningarna för Hyreslandslaget, liksom för många andra företag i regionen, blir troligtvis kompetensförsörjningen för framtiden. Det kommer att bli tuffare konkurrens om arbetskraften och då gäller det att man som arbetsgivare kan vara det mest attraktiva alternativet. På Hyreslandslaget får man arbeta med flexibla uthyrningstjänster och vara en del av samhällsomvandlingen. En bred maskinpark i all ära – men maskiner kan aldrig bli bättre än de som använder dem. Därför erbjuder Hyreslandslaget även ett antal stödtjänster inom varje produktområde, såsom projektstöd, utbildning och underhåll. Det är en spännande arbetsmiljö för alla som vill vara med och bygga framtidens hållbara regioner i no