Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Komplexa stålkonstruktioner ingen match för Nordmec

Nordmec är med och utvecklar Norrbotten inifrån. Företaget har långa anor i regionen och har varit med och levererat stålkonstruktioner till många av Norrbottens största byggprojekt, då oftast som underleverantör till de större entreprenörerna. Planen för framtiden är att fortsätta växa med regionen.

Nordmec har specialistkompetens inom smide och kan leverera även de mest komplexa stålkonstruktionerna.

Nordmec har specialistkompetens inom smide och kan leverera även de mest komplexa stålkonstruktionerna. Dock har företaget ingen ambition om att få bli totalentreprenör i de största projekten, men samverkar gärna med större entreprenörer i och omkring Norrbotten.

Projektregn över Norrbotten

Det ska investeras cirka 1100 miljarder kronor i norra Sverige och en stor del kommer att hamna i Norrbotten. Om man ser på det ur ett större perspektiv så innebär det för ett mindre företag som Nordmec att det kommer att finnas stora utvecklingsmöjligheter som underleverantör i ett större antal projekt.

– Vi ser redan nu att antalet förfrågningar ökar och vi har offerter ute hela tiden. Det andas en framtidstro i regionen som vi inte haft tidigare, och det gör att många vill investera och vara först i utvecklingen. Vi är inte med och tävlar om totalentreprenader, men vi vill gärna vara med och utveckla vår region med det vi kan bidra med, säger Johan Gustafsson, vd på Nordmec.

De investeringar som görs idag kommer att ge ringar på vattnet över minst tio år framåt. Nordmec har idag ett 20-tal anställda och vill gärna växa, men inte på ett okontrollerat sätt. En tillväxt med ett par anställda per år är rimligt, enligt Johan Gustafsson.

Unik bredd och problemlösning

Nordmec har 35 års erfarenhet av att leverera i stora som små projekt. Projekten är också spridda över många olika branscher och områden, såsom hamnar, gruvor, byggbolag, industrier och slakterier.

– Jag skulle nog säga att bredden är unik för ett mindre företag som Nordmec, menar Johan Gustafsson, och drar sig till minnes ett uppdrag som LKAB ringde in för några år sedan.

– Vid ett havererat projekt från en annan leverantör fick vi förtroendet att problemlösa och räta upp skutan igen, så att säga. Det var för oss ett stort projekt både i fråga om personal och omsättning, vi löste det med egen teknik och egen personal. Vi är bra på problemlösning och kan snabbt vara på plats om något händer. Det fick vi förmånen att visa när LKAB ringde in oss för just det här projektet.

På Nordmec förlitar man sig på egen personal och lång erfarenhet. Det är så företaget kommer att vara med och vidareutveckla Norrbotten framöver.