Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Helhetsleverantör för allt inom el, tele, data och säkerhet

El, tele, data och säkerhet – Västeråsbaserade 3EL AB erbjuder helhetslösningar inom stora entreprenader där man drar nytta av att samordna flera tekniska installationer. Fördelarna med att ha en leverantör som sköter helheten är många och allt fler beställare efterfrågar den här typen av lösningar för att spara tid och pengar.

Västeråsbaserade 3EL AB erbjuder helhetslösningar inom el, tele, data och säkerhet för stora entreprenader.

3EL AB har många års erfarenhet av komplexa, samordnade installationer för stora industrihallar, sporthallar, flerbostadshus, affärslokaler och kontorsfastigheter. Det mesta utöver privata villor är projekt som 3EL AB kan åta sig, och bland kunderna finns flera av Mälardalens största byggbolag.

– Vi har varit med och förverkligat installationer i många av Västerås och Mälardalens största byggprojekt. Bland annat på tillväxtområdet Öster Mälarstrand i Västerås. Här är vi även verksamma just nu med installationer i kvarteret Förseglet på uppdrag av Bonava, berättar Tony Wilhelmsson, vd på 3EL AB.

Välkänd kompetens

Nästan alla lokala byggbolag i Västerås är kunder till 3EL AB. Många är långvariga samarbetspartners som anlitar 3EL AB gång på gång för att man vet att det som utlovas är det som levereras och inom den tid som är överenskommet.

– Vi lever på hög kvalitet, tillgänglighet och leveranssäkerhet. Vi kan sköta allt från projektering till färdig installation och driftsättning. Vi är kända lokalt och regionalt över hela Mälardalen för att vara lyhörda och engagerade, alltid pålästa och noggranna i alla leveranser. Vår kompetens är känd och vi står för vad vi lovat, säger Tony Wilhelmsson.

Investerar i sina anställda

Att rekrytera inom elbranschen är en utmaning över hela Sverige. Den bästa vägen att gå, enligt Tony, är att bygga upp ett gott rykte som arbetsgivare. Det har 3EL AB lyckats med. Flera rekryteringar har under de senaste åren gått via befintliga anställda som är ambassadörer för företaget.

– Vi investerar mycket i varje anställd i form av vidareutbildning och bra anställningsvillkor. Självklart har vi friskvård men det är inget jag tycker sticker ut – det borde alla arbetsgivare ha idag. Vi särskiljer oss genom att erbjuda möjligheter för utveckling i sin roll och alltid med stort medbestämmande för hur vi ska gå vidare med företaget, upplyser Tony.

Bra för lärlingar

En annan viktig investering för framtiden är samarbete med skolan. 3EL AB har redan ett mångårigt samarbete med skolor i Västerås med omnejd, och flera rekryteringar sker den vägen. Det handlar då om lärlingar med lärlingslön som får utvecklas tillsammans med företaget och så småningom bli installatörer, montörer och elektriker med full lön.

– Den stora fördelen med att vara lärling hos oss är att man får utvecklas tillsammans med företaget och ta del av vårt arbetssätt. Det ger en snabb väg ut i arbetslivet och möjligheter till anställning hos oss. Vi har högt i tak och alla anställda har stora möjligheter att påverka sin vardag och sin egen utveckling. Detta är något som de flesta söker idag, menar Tony Wilhelmsson.