Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Samhällshjälte söker nya talanger

SN Fordonsinredningar, SN Popenda och SN Entreprenad är tre företag med helt skilda inriktningar men som drivs med samma engagemang gällande hållbarhet och lokal utveckling. SN-företagen bygger på arvet från en familjekoncern där Chatarina Claeson fortfarande äger två av företagen.

Roger Ahlén SN Entreprenad AB, Chatarina Claeson SN Popenda AB, Mikael Schweitz SN Fordonsinredning AB.

SN Entreprenad har under åren fått en delägare till vid sidan av Chatarina Claeson, Roger Ahlén, som också driver den dagliga verksamheten. Chatarina fokuserar mycket på utveckling av fastighetsbeståndet i SN Popenda, som äger, förvaltar och hyr ut kommersiella lokaler i Västerås sedan 1999.  

SN Fordonsinredningar ägs idag av Mikael Schweitz, som delar Chatarinas och Rogers värderingar vad gäller hållbart företagande som verkligen gör skillnad. Bland annat genom sponsring av ungdomsidrott och cancerforskning. SN Popenda skänker också stora summor till Cancerfonden årligen.

– Även om vi har olika inriktningar inom företagen så har vi samma värdegrund och framtidsvisioner. Vi vill växa tillsammans med Västerås på ett hållbart sätt, säger Mikael Schweitz, vd SN Fordonsinredningar.

Prisbelönt verksamhet

SN Popenda är moderbolaget i SN-gruppen och här finns fastighetsbeståndet som Chatarina Claeson gärna vill utveckla med Västerås som utgångspunkt.

SN Fordonsinredningar fokuserar på all sorts av påbyggnation och fordonsinredningar med kunder över hela Sverige. Tillväxten i företaget har varit mycket god under många år, vilket bland annat framkommer av att man fått Dun & Bradstreets utmärkelse Årets Superföretag både 2020 och 2021. För att få utmärkelsen måste företaget visa god tillväxt, effektivitet, finansiering, vinst, avkastning och kapitalstruktur över flera år sammanhängande för att få komma med på listan.

SN Fordonsinredningar har även blivit nominerad till titeln Årets företagare i Guldstänk, där man hamnade på en delad andraplats.

Samverkar för samhällsnytta

De tre SN-bolagen samverkar inom många områden, inte minst när det gäller samhällsnytta. Ett exempel är projektet Ungdomsspåret, som alla SN-bolag stöttar. Inom projektet får lokala föreningar inom ungdomsidrotten ansöka om bidrag till sina föreningar.

– Konceptet för Ungdomsspåret är mycket uppskattat och vi är stolta över att få vara med och förverkliga drömmar genom projektet, säger Roger Ahlén, som i skrivande stund undersöker möjligheter för att utveckla nya ungdomsrelaterade samarbeten med skolan med fokus på kompetensförsörjning.

Söker lokala talanger

SN Entreprenad har uppdrag och projekt över hela Mälardalen. Att trygga den långsiktiga kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna och samtidigt en av de viktigaste uppgifterna för framtiden.

– Vi har många spännande projekt på gång som jag tror kan locka fler talanger till oss. Vår vision är att jobba så lokalt som möjligt genom samarbetspartners. Den som tycker att lokal utveckling är något som är värt att satsa på är välkommen att söka sig till oss, säger Roger Ahlén.