Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Stomsystem från Västerås levereras till hela Sverige

Connector Stomsystem är ett företag med långa anor i Västerås. På 1990-talet levererades enbart primärbalkar från egen tillverkning, men med åren har verksamheten utvecklats för att även omfatta entreprenader där Connector står för både tillverkning och montage av kompletta stomsystem i stål och betong.

Connector tillverkar och monterar kompletta stomsystem i stål och betong.

Jim Hedström hade redan jobbat som konstruktör på Connector under många år när han 2008 fick frågan om att ta över som vd och successivt även ägarskapet av företaget. Han valde att satsa och sedan dess har Connector varit inriktat mot tillväxt.

– Vi tillverkar stommar i stål i egen regi, och tillsammans med samarbetspartners även i betong. Ofta är den bästa lösningen en kombination av flera olika material. Utöver tillverkning av stommar och balkar erbjuder vi även helhetslösningar omfattande allt från projektering till slutmontering av kompletta stomsystem, berättar Jim Hedström, som sedan några år tillbaka är ensamägare av Connector Stomsystem AB.

Flyttar till större lokaler

Connector har expanderat nästan varje år sedan 2008. Med tiden har det blivit trångbott men under februari månad i år flyttar verksamheten till en ny verkstad och nya kontor i Västerås.

– Vi levererar helt enkelt bra produkter och det är fler som inser det, konstaterar Jim Hedström. Vi har inte annonserat speciellt mycket utan snarare förlitat oss på ett gott rykte och på våra anställda som ambassadörer för Connector som arbetsgivare.

Från Västerås levererar Connector material och färdiga stomsystem till hela Sverige. När det gäller entreprenader är det Västerås med omnejd i första hand, men Connector levererar även heltäckande entreprenadtjänster till närliggande regioner som Mälardalen, Örebro, Karlstad och Stockholm.

Korta leveranstider och bra priser

Enligt Jim Hedström är det korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser som gör att kunderna väljer Connector gång på gång. Dessutom har produkterna lång livslängd vilket även gör dem till ett hållbart val.

– Att dra nytta av olika materials fördelar i samma produkt är det bästa sättet att skapa hållbara stomsystem som inte behöver renoveras eller bytas ofta, menar Jim. Vi som konstruktörer tittar alltid framåt och försöker förbättra produkten hela tiden. Vi vill inte göra som man alltid gjort, utan prova nya lösningar som tar oss vidare.

Nya lösningar på gamla problem

Branschen är konservativ men det finns ett stort behov av att tänka nytt. Connector vågar vara bland de första att testa nya innovativa lösningar på gamla problem. Det finns många exempel på det, bland annat när det gäller betong. Målet är att för miljöns skull minska mängden betong som används, men betong används traditionellt för att förbättra akustiken i huset.

– Vi har utvecklat lösningar där vi kan använda mindre betong men ändå lösa akustiken på annat sätt, tack vare ny teknik. Vi har flera liknande projekt på gång där vi strävar efter att spara in på materialåtgången. Det vinner miljön på – men det är även mer kostnadseffektivt för våra kunder, poängterar Jim Hedström.