Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Det mesta om bilar har RH:s Elektronik i Överkalix

I Överkalix är det RH:s Elektronik som har ett starkt fäste inom bilindustrin. Det ägaren Robert Hellström inte vet om bilar är inte värt att veta. Även om konkuransen hårdnar så kan Robert se tillbaka på många framgångsrika år med sitt företag  RH:s Elektronik som hela tiden utvecklats och är bland annat heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service. Det betyder att man är den största oberoende bilverkstad-kedjan i världen.

Det ägaren Robert Hellström inte vet om bilar är inte värt att veta.

- Hos oss kan man få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar, säger Robert Hellström.

Pandemin slog till

När Corona-pandemin slog till var det många förfetag som blev oroliga.

- Vi märkte faktiskt inte så mycket av det säger Robert. Men det är klart att våra kunder var mer försiktiga. De kom till oss med bilen dagen före och hämtade den sedan när det inte var så mycket folk. I verkstaden var det ju enbart våra tekniker som arbetade. Innan pandemin hade vi självklart flera besök. Men det var ju viktigt att följa reglerna som gällde när smittan var som värst.

Många fördelar med företaget

För att återgå till RH:s elektronik i Överkalix finns det många fördelat att välja den här bilfirman.

- En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan man ger dig ut på semester-vägarna, säger Robert. Vi kan också utföra anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall.

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage under årens lopp. Som exempel avgassystem, stötdämpare, servosystem och hjullager. Även motorns mekaniska delar som kylsystem, insugnings-element och kam- och drivrem-satser fixar RH:s Elektronik.

- Vi utför också diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik, säger Robert. Man använder bilreservdelar med Bosch-garanterad kvalitet.

- När man kör bilen härifrån har man bibehållen nybilsgaranti, berättar Robert.

Bosch Car Service bilverkstadskedja har över 15 000 bilverkstäder i hela världen.