Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Handla för Eskilstuna

Handla för Eskilstuna vill öka medvetenheten hos eskilstunaborna om att vi alla kan göra skillnad för staden vi bor och verkar i. Att göra en aktiv handling på hemmaplan och stödja det lokala näringslivet skapar fler arbetstillfällen, ett större utbud och bidrar till välfärden. Oavsett om det handlar om privat konsumtion, att göra affärer mellan företag och företag eller affärer mellan det privata och det offentliga.

Fantastiskt att så många vill vara med och bidra till en starkare tillväxt på hemmaplan, förklarar Emelie Gard, ordförande i Position Eskilstuna.

Handla för Eskilstuna är ett unikt samarbete mellan Eskilstuna kommun och näringslivet i Eskilstuna. Affärsplan Eskilstuna, Position Eskilstuna, Tuna Park, Retuna, Gamla Staden, Torshälla handel, Folkesta handelsområde och Destination Eskilstuna står bakom initiativet och samarbetet sker över gränserna mellan det offentliga och näringslivet.

– Vi vill inspirera alla i Eskilstuna till att göra goda handlingar. Med det menar vi att vi alla kan vara med och bidra genom att tänka och handla lokalt. Inte bara när vi är privatpersoner utan även när vi på jobbet köper både produkter och tjänster. Just nu pågår det en kampanj där vi lyfter goda exempel från Eskilstuna. Det är företagare som valt att handla på hemmaplan och där vissa även har gjort inköpsstrategier som går ut på att handla lokalt. Fantastiskt att så många vill vara med och bidra till en starkare tillväxt på hemmaplan, förklarar Emelie Gard, ordförande i Position Eskilstuna.

Det finns också material som lokala företag kan ta del. Det är filmer, bilder och informationsblad som lätt kan delas via sociala medier till exempel. På ”Handla för Eskilstunas” hemsida kan du även komma i kontakt med personerna bakom projektet om du själv vill vara med och göra skillnad. Kanske har du ett bra exempel på där du varit med och aktivt gjort en god handling för Eskilstuna.

För kampanjmaterial och kontaktuppgifter gå in på www.handlaforeskilstuna.se.