Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

Nytt bemanningsföretag med lite annorlunda perspektiv

Den trygga anställningen som nationell försäljningschef på ett stort internationellt bolag verkade spännande och givande men i sista stund valde Aziz Halimi ändå att gå sin egen väg och starta bemannings- och rekryteringsföretaget MiJob i Eskilstuna.

Aziz Halimi medgrundare av bemannings- och rekryteringsföretaget MiJob i Eskilstuna.

Att Aziz skulle satsa på entreprenörskap var egentligen ingen överraskning för honom. Redan som barn drev han olika projekt, bland annat ett där han försökte sälja suddgummin till klasskamrater genom att skapa efterfrågan på ett sinnrikt sätt.

Efter några år som lärare, följt av flera år som konsultchef inom bemanningsbranschen, var Aziz beredd på att landa i en roll som försäljningschef. I samma veva blev han kontaktad av Xcaret, med förslag om att starta upp en helt ny verksamhet ihop. Sagt och gjort, efter en funderare tog Aziz steget och blev entreprenör.

Bygger på sunda värderingar

MiJob bygger på sunda värderingar kring personlig utveckling kombinerat med visionen att bygga starka relationer med kunderna.

– Vi ska vara det bästa alternativet både för våra konsulter och för våra kunder, säger Aziz, som även tränar ett fotbollslag i division tre och som därmed har en hel del kunskap om att bygga en stark laganda och satsa på ett stöttande ledarskap.

– MiJob har redan ett par anställda rekryteringskonsulter och fler ska det bli. Tillsammans ska vi bygga ett företag där man som konsult känner stolthet över MiJob som bolag och som arbetsgivare. Framför allt ska våra konsulter känna att de värderas högt för sin kompetens. Kunderna ska i sin tur känna trygghet i att välja oss baserat på det, fortsätter Aziz.

Annat perspektiv

Det finns många bemanningsbolag som precis som MiJob har ambitionen om att vara attraktiva arbetsgivare.

– Vi vill skilja oss från mängden genom att vara lyhörda, flexibla och anpassningsbara. Vår värdegrund bygger på det – att vara en utvecklande arbetsgivare som ser individen och som erbjuder möjligheter som passar för varje konsult. Det är ett perspektiv som jag personligen upplever att många inom bemanningsbranschen saknar men som vi vill utveckla hos oss, säger Aziz.