Mån 8 aug / År 40 / Nr 3 2022

Sigma Technology ser enorm utvecklingspotential med lokala företag

Eskilstuna har en expansiv industri och med den utvecklas också kringliggande branscher – inte minst en växande IT-industri. Sigma Technology Consulting AB har sedan januari i år fått sällskap av systerverksamheten Sigma Technology IT Infra AB i Eskilstuna.

Sigma Technology IT Infra erbjuder tjänster inom design, drift och utveckling av IT-infrastruktur.

– Bland det viktigaste för oss är att bygga ett starkt lokalt team som fokuserar helt på det lokala. Lokala företags behov blir mycket viktigt i hur vi vidareutvecklar vår verksamhet, säger Elena Hallin, enhetschef för Mälardalen på nystartade Sigma Technology IT Infra.

Många olika kompetenser

Även om bolaget fortfarande befinner sig i uppstartsfasen finns redan väldigt många olika kompetenser på plats. De roller som man nu ska växa med är bland annat nätverkstekniker, systemutvecklare, systemtekniker, IT-projektledare, supporttekniker och konsulter inom IT- och informationssäkerhet.

– Vår verksamhet tillhör en stor organisation men samtidigt ska vi vara familjära. Vi ska bygga ett heltäckande tjänsteutbud inom IT-infrastruktur med lokala förmågor som kan möta de utmaningar som finns hos lokala bolag. I Eskilstuna och Mälardalen ser vi en enorm utvecklingspotential tillsammans med lokala företag, säger Tommy Hudin, vice vd på Sigma Technology IT Infra och tidigare verksam inom Sigma Technology Group.

Att lita på i alla lägen

Det finns många lokala företag som efterfrågar den typ av tjänster som Sigma Technology IT Infra levererar. Bland de största finns Volvo, Scania och Försvarsmakten, men alla som vill ha en lokal och pålitlig leverantör bör fundera på samarbete med Sigma Technology.

– Efter bara några månader har vi sett att vår verksamhet fått en mycket bra start i Eskilstuna. Målet är att under 2022 göra oss ett namn och etablera varumärket lokalt, och visa att vi är en partner att lita på i alla lägen, säger Richard Gustafsson, vd för de två bolagen Sigma Technology IT Infra och Sigma Technology Consulting och som precis som Tommy kommer från Sigma Technology Group.

Topprankad arbetsgivare

Sigma Technology har utnämnts till Sveriges topp tre bästa arbetsgivare tre år i rad och det är medarbetarna som röstar fram vilka arbetsgivare som får utmärkelsen. Det visar på ett starkt engagemang inom koncernen, som stolt kan visa upp placeringen som ett kvitto på framgång genom nöjda medarbetare.


Sigma Technology Group, en del av Sigma Group, är ett privatägt globalt teknikkonsultföretag med verksamhet i Sverige, Ungern, Kina, Norge, Tyskland och Ukraina, och global leverans till Europa, USA och Kina. Sigma Technology Group erbjuder spetskompetens inom mjukvaruutveckling, produktinformation, design och utveckling av inbyggda system, IT-infrastruktur och digitala lösningar med expertkonsulter, offshore leveranser och utvecklingsteam.