Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Parken Zoo hoppas på fortsatt positiva resultat

Parken Zoo i Eskilstuna öppnade för säsongen den 14 maj. Precis som inför alla föregående säsongsöppningar har parken fått ett lyft med några väl valda nyheter för besökarna att upptäcka. Nytt för i år är bland annat en rymlig sommarrestaurang med stor kapacitet och ett lite bredare matutbud.

Parken Zoo är en hybridpark med djur, bad, åkattraktioner och en ny sommarrestaurang.

De allra minsta barnen trivs bäst på Parken Zoo. Här är nöjesparken med åkattraktioner och vattenparken speciellt anpassad för barnfamiljer med barn i åldrarna ett och upp till tio år. Som namnet Parken Zoo antyder finns också en djurpark i direkt anslutning till nöjesparken och badet. Parken öppnade 14 maj och badet öppnar 20 juni då det är ett utomhusbad.

Första positiva resultat 2021

Som hybridpark har Parken Zoo klarat sig bra under pandemin. Djurparkens verksamhet omfattades inte av restriktionerna som fanns under våren 2020, och även om nöjesparken med åkattraktioner var stängd så kom fler än väntat för att besöka djurparken under hela säsongen. År 2021 blev också parkens första år med positiva resultat någonsin.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera positivt resultat och speciellt med tanke på de senaste två årens utmaningar då vi befann oss mitt uppe i pandemin och osäkerheten kring framtiden var stor för många verksamheter, säger Sofia Larsson, vd på Parken Zoo. 

Rörelseresultaten väntas bli minst lika bra för 2022.

Ständig produktutveckling

Pandemiåren förde med sig utmaningar – men också möjligheter. Det verkar finnas ett större intresse för att vistas utomhus och uppleva nya saker – något som gynnar en hybridpark som Parken Zoo.

Parken Zoo präglas fortfarande av förändringar. Det nya systemet med förbokning har behållits även efter restriktionerna togs bort i juli 2021 för att öka tryggheten i hela parken.

Vad som står klart är dock att Parken Zoo satsar på ständig produktutveckling. Den största nyheten för i år är den stora sommarrestaurangen, som höjer parkens servicenivå och kapacitet för sittande matgäster. Utöver det görs löpande uppdateringar i form av utsmyckning och liknande, uppdatering av lekplatser med mera.

Parken Zoo har en lång säsong från maj till december, där halloween och jul är viktiga teman att bygga upplevelser kring.