Fre 19 aug / År 40 / Nr 3 2022

Bästa läge för Happy Homes nya butik i Vaggeryd

Happy Homes bygger en helt ny butik i Vaggeryd med planerad invigning redan i december i år. Den nya butiken blir avsevärt större än den befintliga som huserar i hyrda lokaler. Läget blir också bästa tänkbara som en ny och extra välkomnande entré in till Vaggeryd.  

Kommuninvånarna och traktens proffshantverkare ska kunna göra alla sina inköp på hemmaplan. Det är visionen för Happy Homes nya butik på cirka 1200 kvm. Själva fastigheten uppförs i egen regi och kommer vara dubbelt så stor. Hälften av ytan ska hyras ut till ett annat företag som precis som Happy Homes vill synas med bästa skyltläge.

– Det byggs väldigt mycket nytt i och omkring Vaggeryd och vi satsar på den nya butiken baserat på en större efterfrågan, säger Stefan Aronsson, som driver Happy Homes i Vaggeryd samt på tre andra ställen i Småland.

Bara kvalitetsprodukter

Ungefär 70 procent av försäljningen går till proffskunder, det vill säga professionella hantverkare i regionen. Det är en kundgrupp som ställer specifikt höga kvalitetskrav och som dessutom värdesätter korta leveranstider och en exceptionellt hög servicenivå. Allt detta är saker som Happy Homes bygger hela sin affärsidé på.

– Vi tar bara in välkända kvalitetsmärken som förmedlar det vi på Happy Homes står för. I tillägg till det har vi egenutvecklade varumärken för färg, tapet och golv som också växer i försäljning, förklarar Stefan Aronsson.

Bland egna varumärken finns Lycke tapeter och Lycke färg till exempel. Happy Homes säljer marknadens mest uppskattade kvalitetsmärken som Beckers, Demidekk och Boråstapeter.

Mycket att se fram emot

Yrkeskunderna bygger allt från privata villor och flerbostadshus till hotell och kontorslokaler. Happy Homes har redan idag ett brett sortiment, men det kommer att fyllas på med mycket mer produkter inom varje kategori när den nya butiken slår upp portarna i december, lovar Stefan.

Den större butiken kommer också att behöva utökas med minst en eller ett par butikssäljare, för att garantera den höga servicenivå som Happy Homes utlovar. Att få tag på kompetens är en utmaning men Stefan ser positivt på möjligheterna – intresset för den nya butiken är redan stort.

Under året kommer också nya tapetkollektioner och färger att lanseras som skapar ett ännu större intresse för inredning och uppdatering av hemmet. Det ser Stefan med personal alltid lite extra fram emot varje år.