Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Byggföretag går på helvarv

Pandemiåren skulle kunna beskrivas som åren då svenskarna tog tillfället i akt och började se om sina hus. Det har kanske aldrig renoverats och byggts ut så flitigt som under 2020 och 2021, om man ser till efterfrågan på byggmaterial och tjänster. Byggföretag över hela Sverige har gått på helvarv och trenden tycks hålla i sig ett tag till.

Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla spännande projekt tillsammans med våra kunder i Vaggeryd med omnejd säger Fredrik Stålknapp, grundare och vd.

ST byggnation och plattsättning är en av Vaggeryds främsta leverantörer av kompletta byggentreprenader och byggservicetjänster. Företaget har inte en speciellt lång historia då det bara har funnits i fem år, men har på den korta tiden lyckats etablera en stark position på den lokala marknaden.

– Under de senaste två åren har vi mött en mycket stark efterfrågan på alla typer av byggtjänster. Vi ser också att vi är förstahandsvalet för många kunder, som ofta väljer att vänta på oss tills vi har tid än att välja någon annan för jobbet. Det tycker jag personligen talar mycket för sig själv, säger Fredrik Stålknapp, grundare och vd.

Många typer av byggnationer

Det mesta inom byggnation av mindre och större fastigheter, villor, fritidshus, tillbyggnader, altaner och renoveringar är av intresse för ST byggnation. Inom företaget finns kompetens för att utföra många eller nästan alla typer av byggnationer, just nu med tyngdpunkt mot trä och lösvirkeshus.

– Just lösvirkeshus är något som vi gärna vill satsa mer på, och vi ser också att marknaden efterfrågar det mer och mer. Med lösvirkeshus är det möjligt att skräddarsy och anpassa byggnationen precis efter hur kunden vill ha det. Det ger också unika möjligheter att bygga hållbara hus med sunda material som i sig ger en helt annan känsla i huset, förklarar Fredrik.

Alltid mycket på gång

Aktuella projekt är en blandning av större och mindre uppdrag, det mesta i Vaggeryd eller inom några mils omkrets. Med sig har ST byggnation goda referenser från varierade projekt, såsom ett antal industrihallar och flera bostadshus som byggts under 2021.

– Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla spännande projekt tillsammans med våra kunder i Vaggeryd med omnejd. Vi har alltid mycket på gång under våren och sommaren, som är vår mest intensiva period, och ser mycket positivt på framtiden och vår fortsatta tillväxt lokalt, avslutar Fredrik Stålknapp med.