Fre 19 aug / År 40 / Nr 3 2022

StudentConsulting är en partner att luta sig mot oavsett konjunktur

Norrbotten har Sveriges lägsta arbetslöshet, och att hitta ett spännande jobb i regionen är idag inte speciellt svårt med tanke på alla nya investeringar som regnar över Norrbotten. Utmaningen ligger i att hitta rätt kompetens och därmed även i att få fler människor att flytta till regionen.

StudentConsulting har under det senaste året tillsatt 15 878 jobb på 206 uppdragsorter i Sverige, Norge och Danmark berättar Tobias Lindfors, koncernens vd och grundare.

Norrbottens tredje största arbetsgivare, StudentConsulting, fungerar i många avseenden som en drivmotor för regionen.

Från noll till en miljard

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande bemannings- och rekryteringsföretag som på drygt 20 år gått från noll till att vara en miljardkoncern och vara bland de 10 största bemannings- och rekryteringsföretagen i Skandinavien.

StudentConsulting har under det senaste året tillsatt 15 878 jobb på 206 uppdragsorter i Sverige, Norge och Danmark. StudentConsulting bemannar och rekryterar studenter, akademiker och yrkesutbildade och har ett massivt rekryteringsnätverk bestående av över 450 000 kandidater och över 17 000 kundbeställare.

StudentConsultings fantastiska tillväxtresa har bidragit till att man vunnit flertalet priser, däribland blivit Sveriges snabbast växande företag tre gånger av Ahrens Rapid Growth och Affärsvärlden. Med sina fyra Gasellpriser av Dagens Industri fick StudentConsulting under 2019 utmärkelsen Mästargasell.

Enligt imagemätningen Svenska Näringslivets beslutsfattare, som genomförs årligen av Evimetrix, har StudentConsulting dessutom branschens nöjdaste kunder, för sjunde året i rad.

Utöver priserna som företaget kammat hem, har Tobias Lindfors, koncernens vd och grundare,själv bland annat blivit Årets företagare i Sverige av organisationen Företagarna, Årets Grundare och Entreprenör i Sverige av Founders Alliance, och fått Kungliga Näringslivsmedaljen för framstående entreprenörskap.

Maximerat konsultpoolen under och efter pandemin

Under det senaste två åren då coronapandemin lamslagit en rad branscher så har StudentConsulting fortsatt att växa när bemanningsbranschen i stort tappade hela 17 procent under 2020. StudentConsulting har under 2021 fortsatt att växa kraftigt med en omsättning som ökat med ca 300 miljoner under året.
– Vi är väldigt stolta och vill ännu mer och jobbar hårt för att utvecklas ytterligare med att förnya och förbättra arbetsmarknaden med missionen att varje dag sätta fler personer i jobb till branschens nöjdaste kunder, säger Tobias Lindfors.

StudentConsulting är ledande i Skandinavien på timbemanning, det vill säga bemanning just in time, och behovet av detta har ökat under coronapandemin. Med sin kraftiga tillväxt visar StudentConsulting sig vara en partner att luta sig mot oavsett konjunktur, och att de levererar fullt ut när kunderna behöver dem som mest.

– Vi har under Coronapandemin haft is i magen och vågat satsa genom att noggrant gått igenom våra kunders behov där vi snabbt såg att behovet av vår bemanning-, vikarier- och rekryteringstjänster var större än någonsin. Detta samtidigt som många av våra konkurrenter har tvingats göra stora neddragningar. Vi har gjort tvärtom och maximerat våra konsultpooler för att säkerställa att vi kan leverera rätt person på rätt plats i rätt tid till rätt kostnad. Totalt sett har det här inneburit att vi kunnat behålla högsta flexibilitet och snabbhet som varit avgörande för att kunna vara ett optimalt komplement till våra kunders egen persona, säger Tobias Lindfors.

Byggt ledande bemanning-, vikarie- och rekryteringssystem

Ytterligare en långsiktig investering som kommit väl till pass under coronapandemin är den digitala jobbmatchningen i det egenutvecklade bemannings- och rekryteringssystemet.

Bolaget har under 20 år byggt ett effektivt och branschledande IT-system där de bland annat var först ut med Video-CV. Då hela befolkningen rekommenderats att hålla social distansering har detta varit mitt i prick. Den digitala modellen är en fördel även för de jobbsökande eftersom den gör det möjligt att söka betydligt fler jobb i en större geografisk radie.

– Det har varit helt ovärderligt med vår digitala jobbmatchning under den här tiden, den har helt enkelt varit corona-anpassad. Genom att titta på video-CV har våra kunder kunnat minska de personliga kontakterna med fysiska möten till att bara gälla slutkandidaterna. På samma sätt som alla har vant sig vid videomöten i år, har den digitala rekryteringsprocessen fått ett genombrott, säger Tobias Lindfors.

Digital matchning viktigt för att lösa kompetensförsörjningen

– StudentConsulting har sitt huvudkontor i Luleå och bidrar till att fler vill och kan flytta till Norrbotten genom träffsäker rekrytering och bemanning. Studenterna kommer vara en viktig rekryteringsbas men även digital matchning i hela Sverige behövs för att lösa kompetensförsörjningen i norr, säger Tobias Lindfors avslutningsvis.