Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Mälarmontage är ett företag att växa tillsammans med

Mälarmontage Glas & Metall AB, eller kort och gott Mälarmontage, är en lokal aktör med hela Sverige som arbetsplats. Familjeföretaget köptes av ett investmentbolag i år men har fortfarande samma familjära företagskultur och visioner som alltid.

På Mälarmontage finns det gott om utrymme för utveckling och tillväxt. Det gäller både för produktsortimentet och nya affärer samt för alla som jobbar på företaget.

Ett företag att växa tillsammans med

Joachim Anderlund är själv ett lysande exempel på hur man kan göra karriär och växa tillsammans med Mälarmontage. Han beskriver sin första roll på företaget som ”traditionell springpojk”, då han utförde alla tänkbara enklare uppgifter som övrig personal inte hade tid med.

Under åren har Joachim utvecklats och lärt sig allt om aluminiumprofiler och glaspartier, från produktion till försäljning och marknad, för att slutligen landa i rollen som vd.

– Jag blev delägare under 2012 och sedan dess har jag arbetat för att bygga upp ett starkt företag med ett unikt erbjudande som bygger på Schucos profilsystem. Det arbetet fortsätter även under våra nya ägare.

Mälarmontage är sedan många år en utvald Premium Partner för Schucos system. Sortimentet är så brett att man kan leverera allt från en badrumsspegel till glaspartier i stora byggprojekt som Mall of Scandinavia till exempel.

Successivt bredda erbjudandet

Det finns en stark ambition att växa och den är än mer påtaglig under den nya ägaren Vestum, som förvärvade Mälarmontage via dotterbolaget GGAL Group tidigare i år.

– Nu ingår vi i en större företagsgrupp tillsammans med andra specialistföretag inom byggbranschen, varav en del var våra konkurrenter tidigare men som nu istället kan hjälpa oss att vidareutveckla vår verksamhet i Strängnäs. Vi kommer successivt att bredda vårt erbjudande under våra nya ägare, säger Joachim.

Gedigen kvalitetsgaranti

Mälarmontage är en lokal aktör i Strängnäs men har hela Sverige som arbetsplats. Intresset för aluminiumprofiler växer. Det är ett underhållsfritt material som ger robusta konstruktioner utan att dra iväg i byggtid.

– Vi har alltid legat i framkant när det gäller utveckling. Vår maskinpark är en av marknadens mest moderna och vi har som Schuco Premium Partner all kunskap som behövs för att leverera helt kompletta och kundanpassade profilsystem med all dokumentation som krävs. Våra kunder kan lita på att vi vet vad vi gör och att vi har en gedigen kvalitetsgaranti för det, avslutar Joachim Anderlund med.