Lör 23 sep / År 41 / Nr 3 2023

Destinationshotell bygger ut ännu mer i Karlshamn

Best Western Hotell Karlshamn har gått helt mot strömmen och ökat sin beläggning under de senaste två åren. Att ett hotell i en mindre kuststad i södra Sverige har lyckats öka sin omsättning även under pandemin är något som skapar nyfikenhet.

Best Western Hotell Karlshamn har satsat på att bli en destination, där gästerna kan äta gott och njuta av en unik spa-anläggning med andra värden än enbart bad.

Johan Holgersson, hotelldirektör på Best Western Hotell Karlshamn, inleder med att svara på nyfikenheten:

– Karlshamn är en liten industristad vid kusten. Det råder inga tvivel om att många har upptäckt Karlshamn och Blekinge under åren med reserestriktioner. Nu fortsätter trenden och fler ser värdet av att semestra i Sverige. Men för just oss handlar mycket även om att vi lyckats skapa helt unika värden i vår anläggning, menar Johan.

– På Best Western Hotell Karlshamn har vi satsat mycket på att bygga en destination i sig, fortsätter han. Våra gäster ska inte behöva åka någon annanstans för att äta gott till exempel. Vi har också lagt mycket energi på att skapa en unik och effektiv spa-anläggning med andra värden än enbart bad.

Planerar kapacitetshöjning i hotellets spa

I dagsläget tar man in enbart 20 gäster åt gången i hotellets spa. Nu planeras det för en utbyggnation med kapacitetshöjning eftersom man vill kunna erbjuda spa-upplevelser, komplett med olika behandlingar, för alla hotellgäster samt även för karlshamnsborna. Inom ett år kan byggnationen komma i gång för en kapacitet på minst det dubbla, tror Johan.

Samtidigt är det mycket annat som kräver uppmärksamhet. Restaurangen har under det senaste året byggts ut kraftigt, från en kapacitet på 100 gäster till 300. Det omfattar även en inglasad del med skjutbara väggar och tak som gör det möjligt att sitta ute året om.

– Alla våra investeringar har samma mål: att stärka hotellet som destination i Karlshamn. Vi driver hotellet med egna värden och en särpräglat hög servicenivå sedan vi tog över det 2014. Dagens koncept är helt unikt och utvecklat av oss som äger och driver anläggningen. Allt är helrenoverat, varenda rum, alla gemensamma områden – hela hotellet har fått ett nytt uttryck som vi är stolta över att visa upp, berättar Johan Holgersson.

Även konferensen är nybyggd

Det märks på bokningarna att gästerna uppskattar det nya konceptet. Alla helger är i princip fullbokade och speciellt spa-anläggningen, som har öppet mellan 8 och 22. Här erbjuds många olika behandlingar för skönhet och välbefinnande, alla dagar i veckan.

Även konferensdelen är nybyggd och utrustad med det senaste inom mötesteknik. Här finns fyra mötesrum som enkelt och snabbt kan omvandlas till en större lokal för upp till 200 deltagare.

– Nu finns det ett stort intresse för konferenser igen och vi ser att fler bokar in sig på helhetsupplevelser med konferens, spa och mat. Vi kommer givetvis att fortsätta förfina vårt koncept även här, säger Johan.

Best Western Hotell Karlshamn har 97 rum och ligger nära centrum och den vackra skärgården. Gästerna tar sig lätt till hotellet via E22:an som går ett stenkast från anläggningen.