Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Östra Piren – Karlshamns bästa läge!

Karlshamnsfastigheter är drivande i utvecklingen av Karlshamns nya landmärke Östra Piren. Här byggs just nu en ny fastighet för verksamheter som vill etablera sig precis vid havskanten, ett stenkast från centrum och samtidigt ha stora tongivande aktörer som Blekinge tekniska högskola och NetPort Science Park som grannar.

Östra Piren i Karlshamn är en ny stadsdel på väg att ta form. Den femte etappen längst ut på Piren kommer att innehålla flera kontorsplatser, biograf, restaurang, frisörsalong, skybar, konsertsal

Karlshamnsfastigheter har sedan tidigare kontorsfastigheter på Östra Piren och bygger just nu den femte etappen som omfattar uppförandet av Emigranten.

Ska stärka näringslivet

Emigranten blir en mångsidig byggnad med kontor, konsertsal, biosalonger, restauranger, frisörsalong, bank och co-working-ytor.

– Det är inte bara nya verksamheter som välkomnas, Östra Piren är också ett område som ska stärka det befintliga näringslivet i Karlshamn genom att bredda utbudet av attraktiva lokaler för verksamheter att växa och utvecklas i. Med den nya byggnaden vill vi understryka den visionen, säger Magnus Persson, vd på Karlshamnsfastigheter.

Alla befintliga fastigheter inom Karlshamnsfastigheters bestånd på Östra Piren är i dagsläget uthyrda. Den nya byggnaden förväntas stå färdigt för inflyttning om ungefär ett år, under hösten eller senast vintern 2023. Att det blir ett nytt landmärke i området och i Karlshamn över lag står klart.

Kan lova havsutsikt

Med Emigranten skapar Karlshamnsfastigheter ett nytt och spännande utbud av lokaler för både små och stora verksamheter. En nytänkande plats att växa på och utvecklas som företag. Gemensamma ytor kommer det finnas gott om i nya huset som uppmuntrar till spontana möten och nätverkande.

Att det ska vara en levande plats under större delen av dygnet, inte bara under kontorstid, är också något som Karlshamnsfastigheter strävar efter att främja.

Själva huset byggs i sex våningar mot staden och med utsikt över havet, alldeles intill havskanten. Det blir ett av Karlshamns bästa lägen, understryker Magnus Persson.