Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Sweden Rock-camparna checkar in på sekunder med Softhouse lösning

Det sägs att köerna för att checka in på campingen vid Sweden Rock i blekingska Norje blockerade E22 i över en mil ända till Sölvesborg. Sedan förra året tar det 10 sekunder att checka in på Rosenlunds camping och Rock'n'Camp. Hårdrocks-älskarna kanfokusera på väsentligheterna - dras med i vibrationerna av tunga riff i fyra dagar.

Utmaningen vi fick inför 2022 års festival var att på kort tid få ihop ett system som kunde klara att checka in fler gäster på Rosenlunds camping för att undvika att blockera vägarna, berättar Roger Smith på Softhouse.

Rosenlunds Camping finns bara i samband med Sweden Rock men just då är den stor som ett mindre samhälle med sina 3.000 platser och tusentals festsugna campare anländer till sin musikhelg mer eller mindre samtidigt. De växande skarorna av hårdrocksälskare anländer med husvagnar, bussar(!) och tält och har siktet inställt på dagar av umgänge och hård musik, inte köa redan ute på E22.

Logistiken bara måste vara så snabb och pålitlig som det bara går. Att leverera ett effektivt incheckningssystem, bokningssystem och två hemsidor och att själva incheckningen klarar av stort inflöde av folk var utmaningen som Softhouse fick i uppdrag att lösa - på väldigt kort tid.

-    Utmaningen vi fick inför 2022 års festival var att på kort tid få ihop ett system som kunde klara att checka in fler gäster på Rosenlunds camping för att undvika att blockera vägarna, berättar Roger Smith på Softhouse. Dessutom fanns det 3000 bokningar som skjutits fram flera gånger på grund av corona pandemin och de behövde hanteras på ett bra sätt.

Softhouse byggde två hemsidor, bokning- och incheckningssystem samt administrationsystem, allt för att klara av den höga belastningen. Tidigare tog incheckningen ca 30 sekunder per ekipage, men efter Softhouse insats går en incheckning med hjälp av QR-koder på modesta 10 sekunder. En annan fördel de

nya systemen har är att alla som jobbar med incheckning kan gå runt med sina egna telefoner och checka in folk om de så ville för att snabba upp processen ännu mer.

-     Med det nya systemet som Softhouse skräddarsytt till oss kortade vi ner våra incheckningstider avsevärt, säger Mikaela Rosenlund som står bakom Rosenlunds camping. Nöjdare kunder, bättre arbetsmiljö och effektivare rutiner är resultatet. Couldn’t be happier!Från början var tanken att systemet skulle användas för Rosenlunds Camping men kort före festivalen blev det klart att paret Rosenlund även skulle driva Rock´n´Camp med plats för ytterligare 5000 tältplatser.

-    Incheckningen fungerade så smidigt och utan köer att tom polisen, som var van vid att behöva hantera trafiksituationen ute på gamla E22, undrade vad vi gjort för att lösa det så smidigt, berättar Mikaela Rosenlund.

-    Det var väldigt roligt att vi fick så mycket positiv feedback, avslutar Roger Smith. Det är ju ett projekt som många blev direkt berörda av och vi är väldigt nöjda med att det funkade helt problemfritt.

Detta projekt är ett av många mjukvaruprojekt som levereras från Softhouse inom allt från säkerhet, appar, kollektivtrafik och industrilösningar till design och upplevelser. Design och upplevelseprojekt drivs under det egna varumärket Milou som finns i Karlskrona och Kalmar. Softhouse finns på totalt 10 orter i Sverige och i Bosnien och sysselsätter ca 400 personer. I Blekinge finns Softhouse sedan många år i Karlskrona och numera också Karlshamn.