Fre 1 mar / År 42 / Nr 5 2023

Värmland får sin första privata ortodontimottagning

Tandcentrum är ett familjeägt tandvårdsföretag med kliniker i Karlstad och Kristinehamn. Att alltid ha patienten i fokus genomsyrar hela verksamheten. För att kunna erbjuda patienter i Värmland ett bredare utbud av tandvård etablerar ägaren bakom Tandcentrum nu länets första privata ortodontimottagning. 

Alexander Babazadeh, ägare och vd för Tandcentrum i Karlstad och Kristinehamn

Barn och vuxna i Värmland som är i behov av tandreglering med tandställning måste som det ser ut idag vänta i långa köer och i bland behöva åka till andra regioner i både Sverige och Norge för att få hjälp. Det vill Alexander Babazadeh, ägare och vd för Tandcentrum i Karlstad och Kristinehamn, ändra på.

– Inom regionen gör man allt man kan men patientrycket är för högt. Det är inte hållbart i längden och jag hoppas kunna sammarbeta med både Folktandvården Värmland och andra privata aktörer i regionen. Vi klarar inte av att ge våra barn och ungdomar samma vård de har rätt till, som man gör i storstäderna, anser Alexander. Därför vill vi kunna sammarbeta med Folktandvården Värmland och tillsammans ta ansvar för tandregleringen inom hela regionen.

Specialistcenter på 1000 kvm

Värmland är till ytan ett stort län med mycket landsbygd där befolkningen är utspridd. Det råder i allmänhet en stor brist på tandläkare i länet, och när det gäller specialisttandvård är det ännu längre köer. Inom ett halvår kommer den situationen att förändras.

I mars 2023 öppnar den nya mottagningen i Karlstad. Det blir ett specialiserat center på 1000 kvm för tandvård med 13 behandlingsrum och ett eget tandlaboratorium. Det kommer även att finnas konferensutrymmen då ambitionen är att hålla i kurser, föreläsningar och andra evenemang på plats.

– Vi bygger upp en komplett anläggning där vi kommer att ha tillgång till den senaste utrustningen och möjlighet till kompetensutbyte. Samtidigt har vi en kapacitet att ta emot patienter från hela Värmland och även närliggande län i behov av specialiserad tandvård.

Min ambition är att bygga den bästa arbetsplatsen inom tandvård i Sverige, och samtidigt skapa en miljö som är trygg och trivsam för patienten. Intresset för kliniken har varit enormt och vi har ett flertal specialister intresserade av att starta samarbete med oss, säger Alexander Babazadeh.

Ständig kompetensutveckling

Som en del i att bygga den mest attraktiva arbetsplatsen kommer man bland annat att erbjuda generösa utbildningsmöjligheter.

– Vi kommer att satsa på ständig kompetensutveckling för alla yrkeskategorier, bekräftar Alexander. Det gör vi redan nu i befintliga kliniker för att alltid kunna erbjuda bästa tänkbara tandvård för alla patienter oavsett behov.

Klinikerna i Karlstad och Kristinehamn är redan specialiserade i både implantat och estetisk tandvård. Det nya centret kommer även att ha samverkan med de två andra klinikerna inom Tandcentrum. Fokus för hela verksamheten kommer att vara, precis som nu, att alltid ha patientens behov i centrum.