Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Förstklassig service hos Beijer

För professionella byggföretag som vill effektivisera sina processer och spara tid genom att handla allt, material som maskiner, på ett ställe är Beijer Byggmaterial förstahandsvalet i både Eskilstuna och Strängnäs.

Tommy Burnert platschef på Beijer Byggmaterial i Eskilstuna och Strängnäs.

Beijer Byggmaterial har med en helt nyrenoverad butik i Eskilstuna skapat utrymme för ett större sortiment och en mycket bättre serviceupplevelse för kunderna. Butiken sysselsätter ett 20-tal kundservicerådgivare som alla är specialiserade på byggmaterial, verktyg och maskiner. Allt som behövs för att bygga ett hus från grunden. 

Kraftig utveckling i Eskilstuna

Tommy Burnert är platschef på Beijer Byggmaterial i både Eskilstuna och Strängnäs. Han berättar att omsättningen har tredubblats i Eskilstuna under de senaste åren. Det understryker en kraftig utveckling inom byggbranschen, och en utveckling som för övrigt präglar hela Mälardalen.

Tillväxten är positiv även i Strängnäs, som är lite mer av en landsbygdskommun och därmed har en annan efterfrågan.

– Båda orterna är expansiva. I Eskilstuna har vi närmare fördubblat butiksytan för att på ett ännu bättre sätt kunna möta våra kunders behov. De allra flesta av våra kunder är professionella hantverkare som värdesätter förstklassig service och det är framför allt det vi erbjuder, säger Tommy Burnert.

Det spås en fortsatt god utveckling för Eskilstuna, där det i dagsläget pågår många spännande byggprojekt och planeras för ännu fler. Genom goda personliga relationer med kunderna följer Beijer med in i de aktuella projekten som leverantör av material, verktyg och maskiner.

Framtid stavas expansion

Beijer Bygghandel har troligtvis marknadens bredaste sortiment. Dessutom arbetar man med centraliserade system som gör att kunderna kan handla i vilken Beijer-butik som helst och använda sina konton, kundfördelar och förmåner då all kundinformation finns tillgänglig i samma system som delas av alla butiker.

Hela kedjans centrallager finns i Norrköping, vilket gör att man snabbt kan ta in även specialprodukter för kunderna. Mycket finns redan på hyllan i butiken, som också har ett välsorterat lager. Att alltid kunna lösa kundernas problem är lika med god service, menar Tommy Burnert. Han avslutar här med:

– Vår framtid stavas expansion, liksom Eskilstunas framtid. Vi har ett starkt lokalt näringsliv med många expansiva entreprenörer, vi satsar tillsammans på lokala värden och på att utveckla vår stad. Från Beijers sida ska vi fortsätta satsa på utveckling som gör att vi förblir det självklara valet av leverantör av byggmaterial.