Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Komplett erbjudande inom elteknik

Avancerade elinstallationer utan onödigt krångel men med hög teknisk kompetens och precision är vad NJ Elinstallation i Eskilstuna levererar. Detta är också en av de främsta anledningarna till att företaget ofta anlitas av regionens största aktörer som till exempel landstinget och universitetet.

NJ Elinstallation är ofta med i långsiktiga projekt som pågår i flera år, säger Nicklas Jacobsson, vd och ägare.

NJ Elinstallation är ett komplett installationsföretag inom elteknik. Alla typer av elinstallationer i nybyggen (bostäder såväl som industrihallar), samt renoveringar och reparationer är vardag för NJ Elinstallation.

Renodlade mot el

Företaget etablerades 2007 men omfattade då även fastighetsförvaltning. Sedan tio år tillbaka är verksamheten renodlad mot elinstallationer och elservice. Det har gått snabbt framåt för NJ Elinstallation, som ofta medverkar i stora projekt i Eskilstuna med omnejd.

– Vi är ofta med i långsiktiga projekt som pågår över flera års tid, bekräftar Nicklas Jacobsson, vd och ägare NJ Elinstallation.

– Vi fortsätter till exempel med installationer i Landstingsarkivet, liksom vid St Eskils kyrkogård där vi snart kommer att vara färdiga efter många års arbete, fortsätter Nicklas.

Vill bygga upp mer kompetens

NJ Elinstallation är ofta förstahandsvalet i Eskilstuna. Under senare år har verksamheten utvecklats kraftigt mot Västerås också, vilket innebär betydligt fler uppdrag och ofta mycket långvariga projekt.

– Vi har inga problem att hitta uppdrag, det är snarare så att vi ibland kan behöva välja bort projekt. Vi arbetar bara med projekt som vi ser är långsiktiga och hållbara. Den största utmaningen för oss är kompetensbrist på arbetsmarknaden nu när vi ska rekrytera, säger Nicklas Jacobsson.

Kompetensbrist är inget unikt för just installationsbranschen. Det har blivit norm snarare än undantag att det är svårt att hitta rätt kompetens.

– Alla behöver ta sig ansvar och bidra till att bygga upp kompetens inom branschen. Därför samarbetar vi med gymnasieskolan i Eskilstuna. Vi tar gärna in praktikanter och det är något vi skulle vilja utveckla ännu mer framöver. Här på NJ Elinstallation kan vi erbjuda en utvecklande praktikplats som vi tror kan vara attraktiv för många, fortsätter Nicklas.

Satsar på utveckling

På NJ Elinstallation satsar man mycket på kompetensutveckling över lag. Det är en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare, enligt Nicklas.

– Att kunna erbjuda personlig utveckling för våra medarbetare är lika viktigt som att bygga upp en bra grund för företaget. Det är medarbetarnas kompetens som garanterar vår framgång, utan deras engagemang skulle vi inte komma speciellt långt, konstaterar Nicklas som avslutning.