Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Tolerate lanserar nytt hållbarhetskoncept – Så nära cirkulärt man kan komma

Genom distributörer samt återförsäljare förser Tolerate företagskunder med hållbara och anpassade mobiltillbehör. Under de senaste åren har Tolerate både sadlat om och växlat upp verksamheten, samt påbörjat en resa för att bli det mest hållbara alternativet inom sin kategori.  

Tolerate återvinner gamla mobilskal och tillverkar nya av 100 procent återvunnet material.

För snart två år sedan bytte företaget namn från Easydist till Tolerate, som också är namnet på det egna varumärket. Under de senaste åren har bolaget renodlat sin verksamhet genom att sålla bort övriga varumärken och enbart fokusera på det egenutvecklade sortimentet. Det har resulterat i att Tolerate kan erbjuda den absolut bästa helhetslösningen inom området för mobila tillbehör.

Tolerate har utformat ett sortiment som är speciellt anpassat för företagskunder.

– Vi arbetar med mobiloperatörer, systemintegratörer och lokala B2B-återförsäljare där slutkunden är företag inom väldigt många olika branscher. Vi säljer våra tillbehör utan förpackning, och det har vi gjort sedan dag ett. Det gör att vi sparar in förpackningsmaterial vilket förenklar hanteringen i alla led samtidigt som vi minskar vårt klimatavtryck förklarar Andreas Komada, vd på Tolerate.

Genom att byta ut sitt tidigare leveransalternativ mot grönare frakt har Tolerate minskat sitt klimatavtryck med 80 procent det senaste året.

Nya skal av 100 procent returplast

Att minska hela verksamhetens klimatavtryck, från tillverkning till återvinning av gamla produkter, är ett av Tolerates viktigaste mål. Det tydliggörs med den senaste lanseringen av ett sortiment som kallas för Tolerate GRS, som bygger på ett unikt koncept för att komma närmare en cirkulär ekonomi.

– Med Tolerate GRS är vi så nära den cirkulära ekonomin vi kan komma med våra produkter. Vi återvinner våra gamla skal som vi samlat in från marknaden, och tillverkar nya av 100 procent återvunnet material. Vi har nu gått ut med information till våra återförsäljare om att alla skal ska återvinnas, vi uppmuntrar till ett hållbart tänkande och öppnar kanaler för att samla in alla uttjänta skal, berättar Andreas vidare.

Helt rätt i tiden

Tolerate GRS är ett koncept som ligger helt rätt i tiden. Genom att återvinna mobilskalen tillförs ingen ny plast på marknaden. Det är också ett sätt för både Tolerate och slutkunden att ta ett stort kliv framåt i hållbarhetsarbetet.

– Det är alldeles för stora mängder plast som cirkulerar på marknaden som aldrig kommer till återanvändning. Vi gör nu en tydlig satsning som förenklar för våra slutkunder, det vill säga företagskunder, att göra ett klimatsmart val som tar dem ett steg närmare sin egen hållbarhetsvision, menar Andreas Komada.

Marknaden har visat stort intresse för Tolerate GRS och Andreas ser mycket ljust på framtiden. Det är en framtid där Tolerate vill ta ett större ansvar för att bidra till en cirkulär ekonomi och där återförsäljare samt slutkunder får hjälp framåt i sina respektive hållbarhetsarbeten.