Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Allt från grundläggande funktioner till avancerade IT-konsulttjänster

IT-företaget Griffel fyller 30 år i år. Företaget är en helhetsleverantör av IT-tjänster från utbildning till drift och underhåll, och har dessutom ett eget fibernät i Växjö som utgör basen i ett omfattande erbjudande av kommunikationstjänster.

Griffel firar 30 år och fortsätter utveckla affärsområdena kommunikationstjänster, servertjänster och verksamhets-IT.

Griffel levererar kommunikations- och IT-tjänster primärt till företag i Växjö med omnejd, det vill säga större delen av Kronobergs län men även till övriga delar av Sverige.

– Vi erbjuder det mesta som företag i regionen kan tänkas behöva när det gäller kommunikationslösningar, IT-tjänster inklusive drift, hårdvara, utbildningar och molntjänster. Vår styrka är bredden, vi kan genom att vi äger ett eget fibernät i Växjö leverera allt från de mest grundläggande funktionerna till mycket avancerade konsulttjänster, säger Griffels vd Magnus Andersson.

Fördel att finnas nära

För att stärka sitt helhetserbjudande och bredda verksamheten efter marknadens behov har Griffel förvärvat ett liknande företag i Kronoberg, Sharp, som bidrar med produkter och kunskap inom dokument, Visual Solutions och betalningssystem. Tillsammans levererar båda bolagen nu till över 2000 kunder över hela Sverige, varav de flesta finns etablerade i Kronobergs län.

– Det är en stor fördel för oss att finnas geografiskt nära våra kunder här i Kronoberg. Vi åker ofta ut och hjälper våra kunder på plats, vi håller en hög tillgänglighet och har som mål att våra kunder alltid ska få snabb service från oss. Ofta är det geografiska avståndet en viktig faktor i det, säger Magnus Andersson.

En framtidsarbetsplats

Griffel firar 30 år i år och har som mål att fortsätta utveckla verksamheten utifrån de tre nuvarande affärsområdena kommunikationstjänster, servertjänster och verksamhets-IT.

– Att vara pålitliga och tillförlitliga har alltid varit grundläggande för oss. Det är så vi har byggt upp hela vår affär och så vi kommer att fortsätta även framöver, tillägger Magnus.

Inom Griffel finns det alla möjligheter för drivna konsulter att växa i sina roller och tillsammans med företaget. Kompetensförsörjning är alltid en aktuell fråga, så även inom Griffel, som under 2023 högst sannolikt kommer att behöva förstärka verksamheten ytterligare.

Affärsutvecklare, kundsupportmedarbetare frontline, IT-konsulter och drifttekniker är bara ett fåtal exempel bland de många olika roller som finns inom Griffel. Detta är en framtidsarbetsplats som växer och utvecklas hela tiden.

Barncancerfonden