Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

Hotel Fregatten sätter guldkant på tillvaron

Clarion Collection Hotel Fregatten är en hotellpärla med många unika värden. Hotellet ligger centralt, nära både strandpromenaden och Varbergs station, och är tack vare läget och sin höga tillgänglighet ofta förstahandsvalet för både affärsgäster och semesterfirare som reser till Varberg.

Hotel Fregatten är ett enkelt och självklart val för många. Läget medför naturligtvis en stor fördel, men är inte den enda fördelen med att välja Hotel Fregatten. Här förenas personlighet med ett professionellt förhållningssätt.

– Att uppmärksamma varje gäst är viktigt, vilket det personliga bemötandet från alla i personalen också vittnar om. Hotellet är hemtrevligt och samtidigt hålls en hög genomgående standard som förgyller hela vistelsen. Vi arbetar för att ständigt förbättra och förfina vårt erbjudande med stort personligt engagemang, säger Jessica Johansson, vd och hotelldirektör på Clarion Collection Hotel Fregatten.

Eftermiddagsfika och kvällsmat ingår

Det finns många anledningar att välja Hotel Fregatten. Utöver restaurang och bar finns här bekvämligheter som relaxavdelning med bubbelpool och bastu som ingår för alla gäster, liksom möjligheten att träna på gym tack vare samarbetet med det privata gymmet som ligger vägg i vägg med hotellet.

Som Clarion Collection-hotell erbjuder Hotel Fregatten frukost, eftermiddagsfika och en kvällsmåltid. Det är något som uppskattas av väldigt många, just enkelheten i att redan på förhand veta var man ska äta. Speciellt uppskattat är det bland gäster som inte känner Varberg sedan tidigare samt de som har ett fulltecknat schema under vistelsen.

Hotellet har idag 130 rum efter färdigställandet av de senast tillbyggda 35 rummen under början av 2020. Parkering finns precis utanför hotellet. Det är även enkelt att ta sig till Hotel Fregatten med kollektiva färdmedel tack vare närheten till stationen.

Förgyller konferensen

På Hotel Fregatten finns moderna konferenslokaler i form av två större mötessalar och två styrelserum. En konferens blir alltid bättre med fika och middag, som också ordnas av hotellets personal.

För att ge lite extra guldkant till mötesverksamheten kan deltagarna välja någon av Varbergs många upplevelser, såsom Kallbadhuset eller en vandring kring fästningen. Eller varför inte bara ta en kort promenad till Varbergs strandpromenad.

Korta avstånd har blivit som ett signum för Hotel Fregatten, där man dels har stadskärnan med shopping, kultur och nöje inom räckhåll, och dels har havet alldeles inpå knuten.  

Guldkant även för medarbetare

På Hotel Fregatten har man under alla år prioriterat att sätta guldkant på tillvaron för alla gäster, konferensgäster som fritidsgäster. Värdet av att skapa trivsel gäller även för hotellet som arbetsplats, vilket köks- och restaurangbiträde Julia Ellborg kan intyga efter drygt elva år på Hotel Fregatten.

–  Jag började som praktikant och trivdes direkt på hotellet, säger Julia. Med åren har min roll utvecklats och idag är jag kockens närmaste assistent. Jag är även frukostvärdinna, vilket innebär att jag ser till att alla gäster får en bra start på sin dag hos oss. Det är ett mycket varierat och roligt arbete, vi har en stark team-känsla och gör alltid vårt bästa för varje gäst.

Hotel Fregatten är en mångkulturell och inkluderande arbetsplats där sunda värderingar råder. Att Julia har Downs syndrom är inget hinder för hennes karriär på hotellet.

– Julia är en av våra viktigaste medarbetare tack vare sin kunskap och långa erfarenhet. Hon känner våra rutiner väl och har även varit med och skapat flera av dem. För oss är det oerhört viktigt att vi kan behålla vår personal och vi pratar inom Choice hotels mycket om ”Room for all”, och det gäller både för gäster och för medarbetare. Vi ska vara och är en inkluderande arbetsplats som erbjuder möjligheter för alla att utvecklas i sina roller. Det är något som jag personligen är mycket stolt över, säger Jessica Johansson.