Mån 2 okt / År 41 / Nr 3 2023

Modernt boutiquehotell eller anrik palatsdröm?

Vad sägs om en stunds avkoppling på ett modernt boutiquehotell som känns som ditt eget vardagsrum, eller kanske lockar en pampigare vistelse präglad av historiens vingslag? I Helsingborg kan Room Republic erbjuda både och, med boutiquehotellen V Hotel respektive The Vault Hotel, båda omgivna av citykärnans myllrande puls.

The Vault Hotel är med sin atmosfär helt unikt i Helsingborg och gästerna hinner vanligtvis bara innanför entréörren innan de tar upp mobilen för att ta första bilden till sociala medier. Och inte undra på det! Hotellet med 56 rum, restaurang och mötesrum huserar i en gammal palatsliknande byggnad som tidigare varit bank, med atriumtak och komplett med rundade valvsinspirerade fönster nedtill. Här finns alla möjligheter att själv få vara med och skriva historia genom att flitigt dokumentera sin vistelse i bilder.

V Hotel gör inte heller några följare besvikna, med sina 49 unika rum och en lobby möblerad med mjuka soffor och kuddar som påminner om ett lyxigt vardagsrum. Här är atmosfären avslappnad och inbjudande, med ambitionen att V Hotel ska kännas som ett andra hem för den som besöker Helsingborg. Och glöm inte att besöka den mysiga franska bistron för en extra kryddad upplevelse.

Finns inga genvägar

Helsingborg har enormt mycket att bjuda på när det gäller upplevelser året om. Teater, evenemang, konserter, museer, konst, golf och shopping – Helsingborg har allt. Från Helsingborg är det dessutom nära till Köpenhamn och hela danska huvudstadens utbud av sevärdheter, kultur och sportevenemang.

För hotellfamiljen Room Republic är Helsingborgs och Skånes utveckling en hjärtefråga. Utöver The Vault Hotel och V Hotel ingår även Hotel Statt Hässleholm samt Åhus Seaside SPA & Konferens, samt två anläggningar i Palma de Mallorca i familjen. Att ta vara på platsens möjligheter är A och O.

– Det finns inga genvägar när det gäller att skapa en riktigt bra hotellupplevelse. Vi gör det på alla våra anläggningar genom att förena det som är unikt med varje plats, husets historia, en speciell känsla vi vill förmedla, omgivningens attraktionskraft – och naturligtvis alltid en med ett förstklassigt värdskap, säger Annika Branting, försäljningschef på Room Republic.

Hållbar hotellkoncern

Att kunna erbjuda ett förstklassigt värdskap har även allt att göra med hållbarhet, menar Annika.

– Vi är mycket noga med att uppmärksamma våra medarbetare. Alla ska må bra och trivas hos oss. Det gäller både medarbetare och gäster. Vi prioriterar hälsa och välbefinnande, och det är något som syns utåt och gör oss mer engagerade och kreativa. Att personalen trivs på jobbet gör även att våra gäster får den fantastiska upplevelse de förtjänar.

Inom Room Republic finns det goda utvecklingsmöjligheter för alla som är drivna och som vill satsa på en karriär inom hotellbranschen. Det finns stort utrymme för att vara kreativ i sitt arbete och vara med och påverka utvecklingen av både anläggningar och bolaget.

Att man tänker innovativt och hållbart inom själva hotellkoncernen är också uppenbart genom det sociala CSR-arbete som Room Republic har etablerat genom sin egen välgörenhetsorganisation Dandelion – För maskrosbarn i Afrika. Vid företagsevent och konferenser kan man välja The Dandelion Deal för att en del av intäkterna ska gå direkt till en bättre framtid för barnen.  

– Alla hotell inom familjen har varsitt fadderbarn som uppmärksammas av de anställda genom olika aktiviteter och under 2023 byggs ett barnhem i Sydafrika för att göra livet bättre för barnen.  Organisationen Dandelion bidrar till 10 av 17 globala hållbarhetsmål och är något vi är mycket stolta över inom hotellfamiljen Room Republic, säger Annika Branting.

Barncancerfonden