Mån 2 okt / År 41 / Nr 3 2023

Att ha roligt på jobbet ger bättre resultat

Savecore växer med fler och större uppdrag över hela Sverige. Nu satsar Savecore ännu mer på att utveckla tjänsteutbudet från Sundsvallsregionen, som är en stark region när det gäller specialiserad IT-kompetens. Med två kontor i Sundsvall och ett i Stockholm samt underkonsulter i Göteborg kan Savecore möta kunderna där de finns.

Maria Ericsson ekonomichef och Lina Viklund, konsultchef och projektledare.

Savecore har till skillnad från många andra IT-bolag valt att fokusera på ett fåtal områden för att bli absolut bäst på just de områdena. Här tänker man kvalitet före kvantitet i utvecklingen av tjänsteutbudet. Närmare bestämt handlar det om datalagring, databaser, nätverk, säkerhet samt affärskritiska systemlösningar. Inom alla områden har Savecore både egna anställda specialister samt underkonsulter.

Mer frihet ger bättre prestation

Att jobba på Savecore ger mer frihet. Långt innan pandemin införde Savecore en hybridmodell med flexibla arbetstider och möjlighet att dela upp arbetet mellan kontoret och hemmet. Tack vare hybridmodellen är det enklare att få ihop vardagen och det berömda livspusslet.

– Vi resonerar som så att om medarbetarna mår bra, så mår också företaget bra. Medarbetare som trivs och som mår bra, som har en fungerande vardag och som känner sig trygga i tillvaron presterar naturligtvis bättre på jobbet. Egentligen är det ganska enkelt. Det vi gör på Savecore är att möjliggöra en mer fri och flexibel vardag, där vi arbetar i team där man stöttar varandra och där alla har möjlighet att påverka sin arbetstid, berättar Maria Ericsson, som är ekonomichef och som har varit med sedan Savecore etablerades i Sundsvall 2004.

Det fria arbetssättet innebär mycket eget ansvar. Det är också något som uppskattas av Savecores medarbetare och underkonsulter. Att få driva egna projekt med stor flexibilitet inom ramarna för vad som ska levereras och när det ska levereras, är en frihet som lockar många idag. Därför kan Savecore också attrahera de bästa talangerna i Sverige.

– Det märks att Savecore satsar helhjärtat på trivsel. Det görs mycket för att stärka teamkänslan, med aktiviteter både under och utanför arbetstid, både inom friskvårdsbidraget och rena trivselaktiviteter som Savecore bekostar. På det nya kontoret i Birsta finns en lekfull yta som vi kallar för playground. Det är en yta som kan användas för att utveckla nya idéer, leka fram nya idéer och bli mer kreativ. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss, säger Lina Viklund, konsultchef och projektledare med ansvar för rekryteringar till Sundsvallskontoret.

Stark tillväxtstrategi

Savecore rekryterar i skrivande stund till kontoren i Sundsvall och Stockholm.

– I Sundsvall söker vi ett antal konsulter inom olika områden med anknytning till de stora affärsområdena. Vi har en stark tillväxtstrategi och vi söker allt från nätverkstekniker till infrastrukturtekniker, eftersom vi har egna datacenter där vi lagrar kundernas data. Vi har egna molntjänster och fokuserar väldigt mycket på att utveckla tjänster för effektiv och säker lagring av stora mängder data, förklarar Maria Ericsson.

Den kompetens som är mest eftertraktad för bolaget är inriktad mot IT-infrastruktur, datalagring och säkerhet.

– Det finns även ett centralt behov av att rekrytera säljare, och då med ansvar för hela Sverige, tillägger Maria. Utöver våra IT-specialister så har vi även behov av säljare som förstår och som kan sälja tjänster som vi utvecklar och erbjuder, till exempel molnlösningar. Vi skräddarsyr alla tjänster efter varje kunds behov. Vi har inga standardpaket med lösningar att plocka ifrån. Som säljare på Savecore behöver man därför förstå vad kunden behöver och baserat på det erbjuda en helt unik lösning varje gång.

Savecore är fortfarande ett mindre IT-bolag, men med den specialistkompetens och kapacitet som krävs för större uppdrag inom företagets nisch – datalagring och infrastruktur. Konsulterna är både nyutexaminerade från högskolor och universitet, samt seniora konsulter som varit med sedan Savecore etablerades.

Savecore är alltid på jakt efter nya talanger. Personliga egenskaper väger ofta mer än formell utbildning, och finns det ett genuint intresse kan Savecore hjälpa till med utbildning. Rätt person på rätt plats är viktigast. Att ha roligt på jobbet kommer alltid att ha högsta prioritet. Det är då man presterar som bäst.