Lör 20 jul / År 42 / Nr 3 2024

Upptäck ett helt nytt showroom med fyrhjulingar och allehanda tillbehör

LAPAB Maskin AB öppnar en ny butik i Västerås. Det blir ett helt nytt showroom, med bästa läge på Erikslunds handelsområde, där besökare kan få se och uppleva det breda sortimentet av fyrhjulingar och alla tänkbara tillbehör på ett nytt sätt.

LAPAB har allt som behövs för att köpa, äga, serva och underhålla en fyrhjuling.

Anna Pettersson, vd på LAPAB Maskin, är mycket nöjd med den nya etableringen i Västerås. I det expansiva Erikslundsområdet får LAPAB nu en unik chans att marknadsföra sortimentet för nya målgrupper.

– Vi har gjort en strategisk satsning nu där vi markerar att vi tror på framtiden och våra produkter. Vi är här för att stanna, vi är specialister på Polaris fyrhjulingar och vi vill tala om för marknaden att vi har allt som behövs för att köpa, äga, serva och underhålla en fyrhjuling, säger Anna.

Verksamheten hittar hem

Under våren 2023 lokaliserades den perfekta lokalen för LAPAB Maskins nya butik och showroom i Västerås. Det efter en längre tids letande. Nu känns det som att verksamheten har hittat hem, enligt Anna.

– Fastigheten var inte ens till salu, men vi gav oss inte. Efter en tids förhandling fick vi köpa den och påbörja utvecklingen av vårt fantastiska showroom, skrattar hon.

Och det är verkligen något helt unikt med den nya etableringen. Utöver det breda sortimentet så finns det oerhört mycket kunskap inom LAPAB Maskin som nu kommer marknaden till gagn på ett tydligt sätt. Kunderna kan komma in och snabbt få hjälp med till exempel reservdelar till sin gamla fyrhjuling, och samtidigt spana på helt nya maskiner.  

LAPAB Maskins sortiment består inte enbart av fyrhjulingar, utan även allehanda kringutrustning som reservdelar, kläder och skyddsutrustning. Allt som behövs för att optimera användandet av fyrhjulingar för skog, jakt, motorsport och landsvägskörning.

Dessutom är LAPAB Maskin återförsäljare för några av marknadens största varumärken inom branschen, såsom Polaris, Kubota, Kranman,Parts Europe och Swedteam. De är även svensk importör av grönytevarumärkerna Wright och Grasshopper.  Det ger bästa förutsättningar för att hålla ett mycket omfattande och växande sortiment. Samtliga är varumärken som är kända för stark innovationskraft och som frekventa lanseringar.

Det självklara valet

Den nya butiken slog upp portarna under festligheter den 27 september i år. Etableringen i Västerås innebär dock inte att man överger Hallstahammar, där företaget grundades och fortfarande har sitt huvudkontor. Västerås är snarare först ut i en långsiktig satsning som kan innebära fler etableringar om tillfälle ges.

– Förväntningarna på vår etablering i Västerås är att vi ska lyckas förenkla för våra kunder i regionen. Det handlar om att öka tillgängligheten och visa att vi vill vara nära våra kunder, bygga relationer och erbjuda bästa tänkbara service, säger Anna.

LAPAB Maskin är ett nytänkande företag med gamla anor. Verksamheten har funnits i Hallstahammar sedan 1984. Nu är det dags att utveckla fler ben att stå på, komma ännu närmare kunderna och lyfta fram LAPAB Maskin som det självklara valet.