Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Pensionatet växer med fler inspirerande verksamheter

Entreprenören Lisa Hellmér är en riktig mångsysslare. En innovatör och kreatör. Hon har flyttat upp till Piteå från Västkusten och driver sedan 2013 Pensionatet i Piteå. Det är en mycket tillväxtbenägen verksamhet som utvecklats varje år sedan Lisa startade den. Pensionat, konferens, restaurang, butik, hantverksbageri, keramikverkstad och yogastudio – för Lisa är det allt eller inget som gäller.

Här finns pensionat, konferens, restaurang, butik, hantverksbageri, keramikverkstad och yogastudio.

Pensionatet är en riktig pärla i Piteå. Här finns härliga rum för övernattning, och utrymme för mer personliga möten som kan förgyllas av en mängd aktiviteter.

Lisa har ständigt nya idéer och har snart köpt ett helt kvarter i Piteå för att vidareutveckla sin verksamhet. När man träffar henne kan man riktigt känna hur mycket positiv energi som strömmar från henne. Hon visar entusiastiskt runt bland sina fantastiska verksamheter som är helt unika för Pensionatet.

Varför inte hålla konferens med drejkurs?

Första stopp är restaurangen, en mysig lokal med träbord och rustika detaljer. Här serveras utöver frukost även lunch och middag vissa dagar i veckan. Ekologiskt och närproducerat så långt det är möjligt. Pensionatet har en egen köksträdgård, och även en liten biodling. Honungen används i köket och finns även att köpa i små söta burkar i butiken.

Vidare till keramikverkstaden, som drivs av Lisas gamla kursledare. Tillsammans erbjuder de nu kurser för både Pensionatets gäster och andra som vill utforska sin konstnärliga sida.

– Att lätta upp en konferens med en drejkurs är mycket uppskattat, säger Lisa, som själv gärna sätter sig vid drejskivan.

I yogastudion hålls under besöket från Affärstidningen Näringsliv ett kreativt möte. En handfull personer är samlade runt ett fikabord med papper framför sig. I studion är det rymd och en atmosfär av lugn som råder. Allt för en lyckad yogaretreat finns på plats.

Detta är en livsstil

Pensionatet har förvärvat nya lokaler och verksamheter successivt under åren. Lisa är mycket nöjd med den skara verksamheter som nu finns i kvarteret, men som sann entreprenör har hon alltid fler idéer på lut.

– Detta är en livsstil, och man måste nog vara lite galen för att driva ett sånt här ställe, säger hon skrattande. Hennes glädje och värme sprider sig snabbt och präglar alla rum, alla verksamheter som är anknutna till Pensionatet.

Pensionatet kan bokas för både kortare och längre vistelser, samt för större eller mindre möten. Utöver det anordnar Lisa med personal gärna allt från bröllopsfester till julbord. Mellan varven erbjuds även aktiviteter som endagsutbildningar, temadagar och inspirationspass. Och missa inte den mysiga julmarknaden som anordnas tillsammans med lokala entreprenörer och konstnärer mellan 1 – 2 december.

Lisa med personal hälsar alla varmt välkomna till Pensionatet med kringverksamheter!