Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Restaurang Villan vill bjuda på en mångfald i upplevelser

Piteå är en stad som trots sin storlek har ett väldigt brett kultur- och upplevelseutbud. Det gör den lilla staden vid havet levande året om. För att förgylla tillvaron ännu mer finns det även ett brett erbjudande vad gäller matupplevelser, med många trevliga restauranger över hela staden.

Restaurang Villan huserar i den gamla doktorsvillan i Furunäset, därav namnet

Restaurang Villan är en familjeägd konstellation som bjuder på en unik upplevelse. Ett besök på Villan är något mer än att bara ta en lunch på stan. Framför allt är det en plats där alla ska känna sig välkomna och trivas.

Restaurangen huserar i den gamla doktorsvillan i Furunäset, därav namnet. Här ligger den inbäddad i ett lummigt område i utkanten av staden. Atmosfären är unik i den pampiga villan, som med högt i tak och sina olika rum erbjuder en rustik miljö att samlas i.

Karin Lindblad öppnade restaurangen tillsammans med sin sambo Christofer i mars i år. Det generösa erbjudandet bygger på vällagad mat från grunden, med råvaror efter säsong och gärna närproducerat när det är möjligt. Recepten är oftast också egenutvecklade då paret har ett stort matintresse.

Mångfald i upplevelser

På Villan eftersträvas mångfald i upplevelser. Utöver lunch från måndag till fredag samt kvällsöppet på fredagarna så anordnas även konferenser, bokade fester och event, bröllop och andra högtidliga tillställningar. Även temakvällar som exempelvis dryckesprovning och matlagningskurser erbjuds.

– Vi vill kunna erbjuda något för alla och vidareutvecklar verksamheten hela tiden. Vi undersöker intresset och försöker skapa nya evenemang som vi tror att våra gäster kommer att uppskatta. Det är viktigt att vara lyhörda och att våga satsa på nya saker, då har vi också ett brett erbjudande som fungerar när tiderna är tuffa, säger Karin.

Vill förmedla hemtrevlig känsla

Restaurang Villan kommer att klädas i vinterskrud inom kort. Det pyntas inomhus med levande ljus och växter för att skapa stämning. Brasan tänds i kaminen varje morgon. Ett besök på Villan känns verkligen varmt och välkomnande. Hemtrevligt till och med. Det är precis den känsla som Karin och Christofer med medarbetare vill förmedla.