Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Byggteamet håller igång projekt i alla lägen

Byggteamet i Örnsköldsvik har utvecklat och stärkt sin kompetens allt sedan företaget etablerades för över 30 år sedan. Idag är Byggteamet en av regionens främsta leverantörer av takstolar och prefabricerade småhus. Därav fick man också utmärkelsen Länets företagare.

Byggteamet har 17 anställda idag, en egen verkstad för takstolstillverkning och prefabricering av hela hus.

Trots att många tvekar inför att bygga nya hus mitt i en ekonomisk kris så har Byggteamet fullt upp. Det talar mycket för hur företaget fungerar, att man kan skapa lönsamhet och sysselsättning även när tiderna förändras.

– Vi kommer långt med att vara lyhörda och flexibla. Vi ställer om vår verksamhet för att passa marknadens efterfrågan. När nybyggnation går ner kan vi kompensera genom att ta oss an fler renoveringsjobb. Vi har nyligen färdigställt ett omfattande stambyte på uppdrag av Övikshem, som får nya badrum och kök. Det är ett uppdrag som pågått under fyra år nu och som precis är färdigställt, informerar Lars Hörnblad, vd på Byggteamet.

De renoverade lägenheterna får en genomgående hög standard som uppskattas mycket av hyresgästerna, och som höjer status på Övikshems bostäder över lag. Det är Byggteamet stolta över att få vara med och förverkliga.

Nytt ombyggnadsprojekt och kontorsprojekt

Andra renoverings- och underhållsjobb pågår parallellt på uppdrag av olika fastighetsägare.

– Vi har till och med några villabyggnationer på gång trots världsläget. Nya förfrågningar kommer in på villor, vi gör beräkningar och offererar i förhoppningen att några projekt blir av även under nuvarande konjunktur. För oss är det viktigt att vara synliga och tillgängliga. När kunden vill investera så ska vi vara beredda och startklara, säger Lars.

Kännetecknande för Byggteamet är just hög tillgänglighet, kompetens och lång erfarenhet.

– Vi gläder oss åt att ett antal nya projekt ska starta upp nu under hösten. Våra kunder väljer oss för att de vet att vi alltid ställer upp, vi är tillgängliga och verkar där vi behövs, tillägger Lars.

Byggteamet har nyligen inlett ett ombyggnadsprojekt där ett gammalt sjukhem omvandlas till hyresrätter. I ett första steg blir det tio lägenheter som byggs, och det finns potential att vidareutveckla projektet mot ännu fler bostäder. Sjukhemmet ligger i Moliden strax utanför Örnsköldsvik, och intressant är också att Lars själv var med och byggde fastigheten för kommuns räkning nu för drygt 40 år sedan.

I ett annat projekt så levererar Byggteamet hela inkråmet för en kontorsfastighet på cirka 1500 kvm i centrala Örnsköldsvik. Fastigheten byggs med höga hållbarhetsmål och kommer bland annat att värmas med bergvärme. Det blir ytterligare ett prestigeprojekt för Byggteamet.

Länets företagare 2023

Byggteamet har 17 anställda idag, en egen verkstad för takstolstillverkning och prefabricering av hela hus. Lars är mycket stolt över både personalen och verkstaden, som gör Byggteamet till en unik leverantör i hela regionen.

God lönsamhet, pålitlighet och förmågan att alltid leverera det som är överenskommet i tid är några framgångsfaktorer som gjort att Byggteamet fått utmärkelsen Länets företagare 2023 av Sveriges företag. Dessförinnan har Byggteamet fått utmärkelsen Di Gasell 2021 och 2022.