Ons 24 jul / År 42 / Nr 3 2024

På Ulvö hotell kan exklusivitet möta enkelhet

Havsutsikt ingår alltid under en vistelse på fantastiska Ulvö hotell. Det familjeägda hotellet är en gömd pärla på natursköna Ulvön, där det ligger inbäddat mellan skogen och havet.

Lugnet efter sommaren. Höstbild av Ulvö Hotell som inväntar sina konferensgäster.

Enkelhet kan vara en ren lyx. Tystnad, lugn och ro, tid för omtanke och tid för att ro om sig själv och dem man tycker om. Det får man på Ulvö Hotell. Hotellet har ett naturnära koncept där naturupplevelser blir äventyr och där mat och dryck skapar guldkant.

Exklusiv upplevelse varje gång

Ulvö Hotell har idag en hög standard med stilrena rum i klassisk, tidlös och skandinaviskt avskalad design. När hotellchefen Jennie Marcusson-Sundströms familj tog över var anläggningen en helt annan, ett litet skärgårdshotell med vandrarhemsstandard som hon beskriver det. Den nya ägarfamiljen, som även grundat Höglandssågen och ett antal andra företag, såg snabbt en stor utvecklingspotential i det.

– Idag har vi en anläggning som erbjuder upplevelser som bara finns hos oss här på Ulvön. Vi har flera olika hotellpaket att välja mellan, där den gemensamma nämnaren är god mat och dryck. Vi anordnar även exklusiva yogaretreats med ett mycket begränsat antal platser. Allt vi gör ska skapa en känsla av att man får en exklusiv upplevelse hos oss varje gång, säger Jennie.

Alltid guldkant – alltid välkomnande

Ulvö hotell ska nå upp till kraven för dem som är lite mer kräsna, men fortfarande hålla en personlig och enkel profil som välkomnar alla.

– Vi vill vara bra men vi vill även så mycket mer. Vi vill stå för trivsel, ett gott värdskap, hemtrevlighet och bra service. Det är på grunden att alla ska känna sig välkomna som vi har skapat det som gör oss unika. Utöver det så har vi en fantastisk möjlighet i att Ulvön i sig är unik, förklarar Jennie.

Ulvön gör alla besök guldkantade, alla besök blir i världsklass tack vare den unika miljön där skog möter hav. Det har investerats mycket på senare år i att rusta upp Ulvö hamn, vilket också bidrar till att förgylla vistelsen för alla besökare. Investeringarna ger ringar på vattnet, vågar en så vågar alla, menar Jennie.

– Vi satte igång en våg av investeringar när vi tog över det gamla skärgårdshotellet och omvandlade det till en retreat, säger hon. Nu ser vi att fler vill satsa på att göra Ulvön till en destination som fler längtar till.