Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Innovativa glaslösningar från Halmstad

Halmstadsföretaget ErgoSafe är en av Sveriges främsta leverantörer av flexibla och hållbara aluminium- och glaslösningar för många olika branscher. Som ett innovationsdrivet bolag erbjuder ErgoSafe produkter som bygger på svenskt hantverk och kvalitet i alla led, flexibilitet genom kundanpassning samt en hög leveranssäkerhet.

Kv. Valdemar Atterdag i Halmstad är utsedd vinnare av Sveriges Arkitekter Hallands Arkitekturpris 2023. ErgoSafes ClickitUp® glasar in fastighetens takterrass

Att kunna styra den egna produktionen är en grundläggande pusselbit för att säkerställa alla värden ErgoSafe AB står för. Företaget utmärker sig genom sin produktmix och långsiktiga kundrelationer men även genom de många utmärkelser man fått under åren, där bland annat titeln årets tillväxtföretag i Halmstad finns med.  

ErgoSafe säljer, utvecklar och producerar eldrivna skjutluckor för allt från snabbmatställen till sjukhus och andra vårdinrättningar. Dessutom byggs en stark exportmarknad tack vare mönsterskyddade ClickitUp®, som är glasräcken till olika utemiljöer. Med över 25 års erfarenhet vet man på ErgoSafe vad som efterfrågas inom de branscher bolaget verkar inom.

All tillverkning sker i anläggningen i Halmstad. Det finns inga planer på att ändra på det. Här finns den kompetens som byggts upp sedan bolaget startades 1996. Dessutom ligger Halmstad strategiskt bra till för att snabbt nå ut till Norden med skjutluckorna och Europa och världen med det unika glasräcket ClickitUp®.

Ständig utveckling som gäller

Utvecklingen går framåt hela tiden, och ErgoSafe är en drivande innovatör inom sin bransch. Det redan breda sortimentet vidareutvecklas kontinuerligt, allt anpassas dessutom efter kunds specifikationer. Den gemensamma nämnaren är att det alltid är kvalitetslösningar med hög säkerhet som levereras av ErgoSafe.

Våra eldrivna skjutluckor används i offentliga miljöer, som till exempel i receptioner på sjukhus. Hos dom ledande snabbmatsrestaurangerna i norra Europa används SlideitUp som är skjutluckan för Drive Thru, säger Milo Ahlström, marknadsansvarig på ErgoSafe.  

ClickitUp® är en unik, mönsterskyddad lösning som skapar ett effektivt väder- och vindskydd med en smakfull design och en glasklar utsikt. Produkten är lämpligt för alla utemiljöer – den säljs både till restauranger och till privatpersoner. Vi ser även en kraftig ökning av orders till balkonger och takterrasser vid nyproduktion av fastigheter, vilket är särskilt glädjande då byggkonjunkturen är svag för tillfället.

ClickitUp®, som lanserades 2014, är idag den produkt och innovation som har störst tillväxtpotential. Nu, tio år senare, har tusentals uteserveringar världen över försetts med höj- och sänkbart glasräcke, vilket har gett ErgoSafe stor erfarenhet och ett starkt nätverk av partners.

Att ErgoSafe är en leverantör som står för kvalitet, service och pålitlighet har många förstått vid det här laget. För ErgoSafe betyder kvalitet, service och pålitlighet att man alltid levererar med en hög och jämn kvalitet, alltid finns tillgängliga för kunderna, och levererar det som är överenskommet i rätt utförande och i rätt tid. All kompetens finns in-house, hos egen personal som är både lojal och självgående.

Innovation och hållbarhet

ErgoSafes sortiment präglas av en stark innovationskraft.

– Vi säljer våra kvalitetsprodukter globalt och fortsätter att utveckla nya idéer hela tiden, säger Milo Ahlström. När marknaden och samhället förändras behöver vi också göra det. Vi har haft en mycket god tillväxt under de senaste åren vilket uppmärksammats bland annat genom att vi blev Årets tillväxtföretag i Halmstad förra året. Vi satsar självklart vidare och kommer att fortsätta fokusera på innovation, kvalitet och inte minst hållbarhet. Och på att nå nya marknader. Det är inte bara miljömässig hållbarhet som prioriteras inom ErgoSafe. Även social och ekonomisk hållbarhet får stort utrymme. Att få bidra till Halmstads utveckling är en del av visionen och tätt sammanlänkat med hållbarhetsarbetet som byggts upp under många år. Det finns mycket att vara stolt över inom ErgoSafe, och resan har bara börjat för den ambitiösa innovationsdrivna aktören i Halmstad.